Fatmagülün Suçu Ne 80. Final...






    Yaşaranlar hakim karşısında

    Yaşaranlar hakim karşısına çıkıyor.  Fatmagül’ün ise umut etmek için çok daha önemli bir nedeni doğuyor.


    Fatmagül’ün doğum günü, duruşmaya sayılı günler kala üzerlerindeki gerginliği biraz olsun hafifletmek için iyi bir fırsat olur.  Kerim’in sürpriziyle neşelenen gecede, rahatsızlanan Fatmagül, huzursuzluğunu belli etmemek için büyük çaba sarf eder. Gecenin sonunda
    asıl sürprizi Fatmagül yapacaktır.


    Kendini aileden iyice dışlanmış hisseden Mukaddes yeni bir karar alır. Rahmi bu kararı Fatmagül’e gözyaşları içinde açıklar. İki kardeş ilk kez birbirlerinden ayrılacaklardır.


    Fatmagül’le Kerim’i aralarına kabul etmeyen mahallelinin baskısı, yaşanan olayla yerini pişmanlığa bırakır. Yaşaranlar’ın son çırpınışları onların da birbirlerinden kopmalarına neden olur. Hakim karşısına çıktıklarında,  Fatmagül’ün umut etmek için çok daha önemli bir nedeni vardır.
    Fatmagül'ü yeni bir sınav bekliyor
    Fatmagül ve Kerim’in küçük balayıları geçmişten gelen bir sürprizle, daha da renkli bir hal alıyor. Bu kez Kerim’in geçmişi yüzünden, Fatmagül bir sınav daha veriyor.


    Fatmagül’le Kerim’in sürpriz tatilleri, Selim’in yakalandığını öğrenmeleriyle çok daha keyifli bir hale gelir. Mücadeleleri sonuca ulaştıkça, ikisi de hayallerindeki günlere yaklaşmanın mutluluğunu yaşar.


    Yaşaranlar’daki büyük çatlak ortaya çıkmış, Selim’i ihbar eden kişinin Münir olduğu anlaşılmıştır. Mukaddes’in yine arkalarından iş çevirdiğini öğrenen Rahmi, artık evliliği ile ilgili bir karar vermek zorundadır. Evde çıkan tartışmalar sırasında Murat, babasının Rahmi olmadığını öğrenir.


    İstanbul’da yaşanan fırtınadan haberi olmayan Fatmagül ve Kerim, tatillerinin keyfini çıkarırlar. Bu küçük balayı geçmişten gelen bir sürprizle, daha da renkli bir hal alır. Bu kez Kerim’in geçmişi yüzünden Fatmagül bir sınav daha verecektir.
    Reşat Yaşaran, Fatmagül'den özür diliyor
    Fatmagül’ün büyük mücadelesi karşısında, yolun sonuna geldiklerini fark eden Reşat Yaşaran, Fatmagül’den özür dilemek için Gül Mutfağı’na gidiyor.


    Kerim ve Fatmagül, evliliklerinin olaylı geçen ilk günlerinden sonra, evlerine, yeni hayatlarına kısa sürede alışırlar. Kerim dört elle işine sarılırken, Fatmagül de eviyle Gül Mutfağı arasında bütün gücüyle çalışır. Tüm bu süreçte, Mukaddes’in hayatlarında olmayışı, Fatmagül’ü çocuklardan uzak kaldığı için üzer.


    Fatmagül’ün büyük mücadelesi karşısında, yolun sonuna geldiklerini fark eden Reşat Yaşaran, Fatmagül’den özür dilemek için Gül Mutfağı’na gider. Ancak Reşat’ın bu adımı bile masum değildir. Pişmanlıklarla birlikte, eski defterler Gül Mutfağı’nda yeniden açılır. Fatmagül’ün yaşadıklarında tek suçlunun kendisini olmadığını anlatmaya çalışan Reşat’ın hedefinde Mukaddes de vardır. Suçlamalar karşısında Rahmi’den bile beklediği desteği göremeyen Mukaddes, bir köşeye itildikçe, Fatmagül’e daha çok öfkelenir. Bu sırada Fatmagül, oturdukları mahallede hala istenmeyen kişi olduğunu, acı bir tecrübeyle yeniden anlar.  Reşat’ın ismini kullanarak piyasadan yüklü miktarda para toplayan Münir, kaçmak için son hazırlıklarını tamamlar. Diğer taraftan bütün mal varlıklarını kaybettikten sonra, hapishaneye girme tehlikesiyle de karşı karşıya kalan Yaşaranlar, bir kez daha kurtarıcı olarak Mukaddes’e başvurur.


    Öte yandan, bir iş için şehir dışına çıkmak zorunda kalan Kerim, Fatmagül’ü de yanında götürmek ister. Bu küçük yolculuk ikisi için de hiç hesapta olmayan balayı tatili olacaktır.
    Fatmagül, geçmişine ait her şeyi bir kenara bırakıyor
    Mustafa’dan gelen mektupla ilgili duygularını Kerim’le paylaşan Fatmagül, geçmişine ait her şeyi bir kenara bırakıyor ve yeni bir hayata başladığını ispat ediyor.


    Mustafa ölürken bile masum değildir ve Fatmagül ile Kerim arasına hayat boyunca taşıyacakları bir vicdan azabı bırakmak ister. Fakat ne Fatmagül ne Kerim kendini suçlu hisseder. Gelen mektupla ilgili duygularını Kerim’le paylaşan Fatmagül, geçmişine ait her şeyi bir kenara bırakarak, yeni bir hayata başladığını ispat eder.


    Yeni evli çiftin evine yapılan ilk ziyaret, bambaşka bir krizin ortasında gerçekleşir. Mukaddes için yaptığı kötülüklerin hesabını verme zamanı gelir. Yılların birikimi, Fatmagül’le Mukaddes arasındaki tüm bağları koparır. Bu olayın ardından Rahmi, ailesi adına ilk kez bir karar alır ve uygulamaya koyar.


    Kerim’in hala kendisine dair şüpheleri olduğunu öğrenen Fatmagül, öğrendiklerini kabullenmeye çalışır. Artık geçmişlerine dair hiçbir şeyin aralarına girmesine izin vermeyecektir. Öte yandan günler sonra Gül Mutfağı’na dönen Fatmagül’ü bir sürpriz daha beklemektedir. Asu kucağında bebeğiyle Fatmagül’e veda etmeye gelmiştir.
    Fatmagül ile Kerim evlerinde başbaşa
    Fatmagül ve Kerim ilk kez, gerçekten evli bir çift gibi kendi evlerinde baş başa vakit geçiriyor.


    Birlikte geçirdikleri ilk geceden sonra, Fatmagül ve Kerim kendileri için çok zor bir eşiği daha aşmış olur. Geçmişlerine ait o büyük yarayı, ancak zaman iyileştirecektir.


    Mustafa’nın ölüm haberiyle birlikte düğün evinin neşesi de tamamen kaçmıştır. Başta Rahmi ve Mukaddes olmak üzere, herkes bu durum karşısında sarsılır. Öte yandan Mustafa’nın vefat ettiğini Asu’ya haber vermek, Kadir ve Fahrettin’e düşer. Diğer tarafta Mukaddes de Fatmagül’e haber vermek için fırsat kollar.


    Geçirdiği kalp krizinin ardından Reşat Yaşaran hayati tehlikeyi atlatır. Ancak bu krizin Reşat’ın sağlığı üzerinde bazı olumsuz etkileri kalır. Bu sırada, Yaşaranlar’ın Selim’le iletişim halinde olduğunun ortaya çıkmasıyla, Yaşaranlar için de son yakındır.


    Fatmagül ve Kerim ilk kez, gerçekten evli bir çift gibi kendi evlerinde baş başa vakit geçirir. “İlk gecelerine” dair suçlu sessizlik devam ettikçe, aralarına soğukluk gireceğini fark eden Kerim, bu konuda ilk adımı atar.


    Mustafa kimsesiz bir şekilde İzmir’de son yolculuğuna uğurlanır. Mustafa, Kerim’le Fatmagül’ün hayatından çıkarken bile, gölgesini arkasında bırakacaktır.
    Fatmagül ile Kerim'in en mutlu günü
    Kerim ve Fatmagül, düğünlerinin tadını doyasıya çıkarırlar.


    Fatmagül ve Kerim’in aylardır heyecanla bekledikleri düğünleri, büyük bir coşkuyla başlar. Fahrettin ve Kadir ise, Mustafa’nın tuttuğu adamın bulunamamış olmasından ötürü, korkulu bir bekleyiş içindedir. Bu sırada, Sami ile Asu, adamı teşhis etmek için düğüne yetişmeye çalışırlar. Mustafa’nın Kerim’i öldürmesi için tuttuğu adam ise, tüm güvenlik önlemlerine rağmen Kadir'lerin evinin bahçesine sızmayı başarır. Öte yandan Kadir’lerin başvurusu üzerine ifadesi alınan Mustafa, hakkındaki bütün suçlamaları inkar etme yolunu seçer. Etraflarındaki büyük tehlikeden habersiz, Kerim ve Fatmagül, düğünlerinin tadını doyasıya çıkarırlar. Nikah törenleri gerçekleştiğinde, ikisi de bütün bir ömrü beraber geçirmek için birbirlerine söz verirler. Mustafa ise İstanbul’dan beklediği haber gelmedikçe, büyük bir umutsuzluğa kapılır. Düğünün sonlarına doğru gelindiğinde, aynı evde baş başa kalacak olmanın gerilimini, Fatmagül ve Kerim ayrı ayrı hissetmeye başlar. İkisi de heyecanlı, ikisi de gergindir. İki yaralı aşık, Fatmagül ve Kerim, en mutlu günlerinde, çok zor bir sınavdan daha geçecektir.
    Fatmagül ile Kerim'in düğünü var
    Fatmagül ile Kerim’in düğün günü gelip çatıyor.


    Hapishanede geçirdiği günler boyunca, Fatmagül’ün hayaline tutunan Mustafa, sonunda gerçeklerle yüzleşir. Büyük bir umutla Fatmagül’ü arayan Mustafa, Kerim’le Fatmagül’ün evleneceklerinden emin olduğunda, geleceğine dair bütün umutlarını kaybeder. Mustafa’nın hapishanedeyken bile hayatlarına sızmayı başarması, Fatmagül ve Kerim’i yeni önlemler almaya iter. Öte yandan düğüne sayılı günler kala yaşanan tatlı telaş, Mustafa'nın varlığını kısa sürede unutturur. Fahrettin'in Avustralya'dan eşi ve kızı Deniz'in de İstanbul’a gelmesiyle birlikte, düğün evindeki hazırlıklar hızlanır.  Eksikler birer birer tamamlanırken, düğün evinde bütün adetler eksiksiz yerine getirilir.


    Artık kaybedecek hiçbir şeyi kalmadığını bilen Mustafa ise, Kerim'le Fatmagül'ün mutluluğuna sonsuza kadar engel olmak için harekete geçer. Yaşadığı iflas şokundan sonra, Reşat Yaşaran'ın tutunabileceği tek bir dalı bile kalmaz. Erdoğan ise hapishanede kaderine razı bir şekilde mahkeme gününü bekler. İçinde bulunduğu koşullara direnmeye çalışan Selim ise kendisini bekleyen sona çok yakındır.


    Fatmagül ve Kerim, birbirlerine itiraf edemeseler de, düğün gecesinin kendileri için aynı zamanda büyük bir sınav olduğunun farkındadır. İkisi de ayrı ayrı hissettikleri korkuyu daha derinlere itmeye çalışır. Bu süreçte, Dr. Nezihe'yle yaptıkları görüşmeler, ikisini de rahatlatacaktır.


    Düğün günü geldiğinde, evdeki tatlı telaş doruk noktasına çıkar. Bu sırada Mustafa’nın düğün günüyle ilgili planları olduğunu anlayan Asu, son dakikada Kadir’leri uyarmayı başarır. Fatmagül ve Kerim ise her şeyden habersiz, “imkansızın içinde” yeşerttikleri aşklarının en özel gününü yaşamaya hazırdır.
    Fatmagül'ü düğün heyecanı sarıyor
    Fatmagül’ü düğün heyecanı sarıyor. Kerim’le de her şeye, herkese inat birbirlerine daha sıkı kenetleniyorlar.


    Düğüne sayılı günler kala, Kerim ve Fatmagül hazırlıkları hızlandırır. Birlikte yaşayacakları ev, günden güne “ev” olurken ikisi de çok mutludur. Mukaddes, Fatmagül ve Kerim birbirlerine yakınlaştıkça, mektup konusunun unutulduğunu düşünerek gün geçtikçe rahatlar. Bundan sonra kimsenin eline geçmeden, gelen mektupları yok etmek düşüncesindedir ancak, işler istediği gibi yolunda gitmez. Bir sonraki mektup Fatmagül’ün eline geçer.


    Öte yandan Yaşaranlar’ın tarafında büyük bir çözülme yaşanmaktadır. Erdoğan tutuklanır, Selim’in yakalanması an meselesidir. Reşat Yaşaran iflas etmiştir. Aldığı büyük yenilginin etkisinde, kontrolünü de kaybetmeye başlar.


    Fatmagül’ü düğün heyecanı sarmıştır, gelinliği bitmek üzeredir. Kerim’le her şeye, herkese inat birbirlerine daha sıkı kenetlenirler. Geçmişlerine ait kötü anılardan tek tek kurtulmaya başlarlar. Bir tek Mustafa’dan kurtulamazlar. Mustafa, hapisteyken bile mutluluklarına gölge olmaya devam edecektir.
    Fatmagül, Kerim’e doğru büyük adımlar atıyor
    Kerim’le aralarındaki mesafenin giderek büyümesinden korkarak, Bodrum’a Kerim’in yanına gelen Fatmagül, Kerim’e doğru büyük adımlar atıyor.


    Fatmagül, Kerim’le aralarındaki mesafenin giderek büyümesinden korkarak, Bodrum’a Kerim’in yanına gelir. Kerim, onu karşısında gördüğü anda, bütün endişelerinden kurtulur, Mustafa’yı düşünmemeye çalışır. Fatmagül gerçekten Kerim’e doğru büyük adımlar atmaktadır. Kendi oyununun ortaya çıkacağından korkan Mukaddes ise Bodrum’da yaşanan gelişmeleri yakından takip eder. Öte yandan Mustafa’nın Fatmagül’e ulaşmak için mektup göndermeye devam etmesi, Mukaddes’i yeni bir hamle yapmak zorunda bırakır.


    Fatmagül, Fahrettin Baba’nın ve Kerim’in Bodrum’a, sahte raporu imzalayan doktorun peşinden geldiklerini öğrenir ve o doktorun karşısına kendi çıkar. Bu karşılaşma, her iki taraf için de yaşananların bir özeti olacaktır. Fatmagül yaşadığı kabusun suçlularının gözlerinin içine bakarak tek tek hesap sormaya devam ederken, Kerim de içten içe, vicdanıyla hesaplaşır.


    Fatmagül ile Kerim, baş başa kaldıklarında çok özel anlar yaşarlar. Fatmagül, Kerim’e doğru bir adım daha yaklaşır. Kerim’le daha önce hiç yaşamadıkları bir atmosferde bulurlar kendilerini. Fatmagül kendini kapattığı güvenli odadan, ilk kez bu anlamda çıktığını hisseder ve korkmadığını şaşırarak fark eder. Ertesi gün, İstanbul’dan gelen haberlerle keyifler kaçar.


    Kadir ve Rahmi’nin mahalleliyle yaşadıkları olay, Fatmagüller’in apar topar İstanbul’a dönmesine neden olur. Fatmagül ve Kerim’i yeni evlerinde farklı bir mücadele beklemektedir. Öte yandan Erdoğan’ın İstanbul’a iadesinin gerçekleşeceği haberi, Fatmagül’ün uzun zamandır süren mücadelesinin ilk büyük ödülü olur. Ayçe’yle birlikte kaçmaya devam eden Selim de giderek köşeye sıkışmaktadır.


    Lale Gözal’ın gerçekte kim olduğunun peşine düşen Perihan, öğrendiği hikayeyle sarsılır. Durum ortaya çıktığında Lale Gözal, Reşat Yaşaran’dan bir kaç adım daha öndedir. Yaşanan tüm olumsuzluklar, Kerim’in doğum günü gecesi unutulur. Tüm aile, yeni evin bahçesinde biraraya gelirler.
    Fatmagül, Kerim'in neden gittiğini öğrenmeye çalışıyor
    Fatmagül, Kerim’in gidişinin altında yatan sebebi öğrenmeye çalışıyor.


    Kerim’in düğün öncesinde her şeyi bırakarak babasının yanına Bodrum’a gitmesi, Fatmagül’ü çok huzursuz eder. Fatmagül, Kerim’in gidişinin altında yatan sebebi öğrenmek için her yola başvururken, Mukaddes de oynadığı oyunun daha kötü sonuçlara yol açacağından korkmaktadır.


    Kerim’in gitmesiyle, yeni evle ilgili hazırlıkları tamamlamak da Rahmi’ye düşer. Ancak yeni komşularının kim olduğunu öğrenen mahallelinin tavrı, Fatmagül’ü orada da zor günlerin beklediğini ilk andan belli eder.


    Yurtdışında kaçak hayatlarına zor şartlar altında devam eden Selim ve Erdoğan’ın arası, Ayçe’nin Selim’le yakınlaşmasından sonra açılır. Erdoğan için kötü başlayan gece, bütün kaçış planlarının tehlikeye gireceği bir olayla son bulur. Diğer tarafta Yaşaranlar cephesinde tüm ipleri eline alan Lale’nin esrarengiz hayatı, Perihan’ın da dikkatini çeker. Soru işaretleri çoğalmaya başladıkça, Lale’nin sır perdesi de yavaş yavaş aralanmaya başlar.


    Kerim, Fatmagül’le ilgili korkularıyla yüzleşmeye çalışırken, yıllardan sonra ilk kez Fahrettin’le de gerçek bir baba oğul ilişkisi kurar. Kerim’in gidişiyle, Fatmagül’le Kerim arasında açılan mesafeleri kapatmak için Ebe Nine sürprizlerle dolu güzel bir yol bulur.
    Mukaddes, Fatmagül ile Kerim'in arasını açıyor
    Kerim’le Fatmagül’ün evlilik tarihini açıklaması ve diğer güzel gelişmeler evde büyük bir coşkuyla karşılanırken, Mukaddes kıskançlık krizine giriyor ve Kerim’le Fatmagül’ün arasını açacak planını uygulamaya koyuyor.


    Hayallerindeki evi bulan Kerim ve Fatmagül, bir an önce yeni hayatlarına adım atmak için evlerinin tadilatına başlarlar. Heyecanla evlerinin eksiklerini tamamlayan Fatmagül ve Kerim, bu süreç içerisinde daha da yakınlaşırlar. Öte yandan Fatmagül’ün umutla yeni bir hayata adım atıyor olması, Mukaddes’in giderek daha çok hırçınlaşmasına neden olur. Fatmagül mutlu oldukça, Mukaddes evde yeni huzursuzluklar çıkarır.  Her gün Fatmagül’e mektup yazmaya başlayan Mustafa, hapishanedeki günlerine bu şekilde dayanmaya çalışır. Diğer taraftan Mustafa’nın Fatmagül’ün lehine şahitlik yapması bile, Kerim’i huzursuz etmeye yeter. Kaçak olarak hayatlarını sürdürmeye çalışan Selim ve Erdoğan’ın yurtdışı macerasıysa her geçen gün daha zorlaşır. Haklarında kırmızı bültenle arama kararının çıkmasının ardından, Selim ve Erdoğan için çember giderek daralmaya başlar. Fatmagül’ün büyük mücadelesi adım adım sonuca doğru giderken, Fatmagül ve Kerim için düğün günü de yaklaşır. Kerim’le Fatmagül’ün evlilik tarihini açıklaması, evde büyük bir coşkuyla karşılanır. Yaşanan gelişmeleri kıskançlıkla takip eden Mukaddes ise büyük bir kumar oynar ve Kerim’le Fatmagül’ün arasını açacak planını uygulamaya koyar.
    Fatmagül ve Kerim’in yüreğine su serpiliyor
    Fatmagül ile Kerim, Mustafa’nın hüküm giymesiyle biraz olsun rahat bir nefes alıyorlar ama yaşananlardan ötürü kaygıları tam olarak bitmiyor.


    Fatmagül ile Kerim, Mustafa’nın hüküm giymesiyle rahat bir nefes alırlar ama, diğer suçluların hala kaçak durumda olmaları, yaşanan huzursuzluğun tam anlamıyla bitmesine izin vermemektedir. Selim’le Erdoğan’ın bilinmeze yolculukları çok zor şartlar altında devam ederken, Reşat Yaşaran da hapishane de zor günler geçirmektedir. Onun yokluğundan yararlanmaya çalışan Münir, gizli hesaplar peşine düşmüş, bu durumu kendi lehine kullanmaya başlamıştır. Doğacak bebeğiyle yapayalnız kalan Asu, eski kocasının peşine düşmesiyle yeni bir tehditle karşı karşıya gelmiştir. Mustafa’nın isteği üzerine hapishanede gerçekleşen görüşmede Asu, en büyük darbeyi alır. Kerim ve Fatmagül, yollarındaki engeller birer birer ortadan kalktıkça birbirlerine daha çok yaklaşmaktadırlar. Erdoğan’la Selim’in yurt dışına kaçtıkları haberi geldiğinde de, onların da bir gün cezalarını çekeceklerine dair umutlarını inançla korumaya devam ederler. Gül Mutfağı’ndan kaçan Lodos’u aramaya çıktıklarında, birden kendilerini hayallerini gerçekleştirecek yerde bulurlar.
    Fatmagül ve Kerim’in yüzünü güldüren haber
    Mustafa’nın yakalandığı haberi evde büyük sevinç yaratıyor. Fatmagül ve Kerim de uzun bir zamandan sonra, verdikleri mücadelenin karşılığını alıyorlar.


    Mustafa’nın yakalandığı haberi evde büyük sevinç yaratır. Uzun bir zamandan sonra, Fatmagül ve Kerim verdikleri mücadelenin karşılığını alırlar. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mustafa için yolun sonu gelmiştir. Yeni bir tehlike, Mustafa’yla karşılaştığı günden beri, hayatı altüst olan Asu’nun kapısına dayanır. Asu’nun yardımına yine Kerim ve Kadir yetişir. Saklandıkları yerde televizyondan son gelişmeleri takip eden Erdoğan ve Selim ise panik halde kaçacakları günü beklemektedirler. Önce Reşat Yaşaran’ın tutuklanması, ardından Mustafa’nın yakalanması, korkularını daha büyütür. Sinirleri iyice gerilen kaçaklar, sonunda birbirlerine girerler. Yaşanan zorlu sürecin ardından Fatmagül de kendini yavaş yavaş toparlamaya başlar. Kerim ve Fatmagül arasında bir süredir devam eden sessizlik bozulduğunda, ikisi de birbirlerine yeniden sıkı sıkıya sarılırlar. Vural Namlı cinayetinin duruşma günü geldiğinde, Mustafa da sanık olarak mahkemedeki yerini alır. Kerim tutuksuz yargılandığı dava görülürken, Fatmagül ve Asu’yla karşı karşıya gelen Mustafa aslında bütün hayatıyla yüzleşmektedir. Hakimin vereceği karar merakla beklenirken, diğer tarafta Selim ve Erdoğan’ın gergin bekleyişi de sona erer ve onlar da artık dönülmez bir yola girerler.
    Mustafa köşeye sıkışıyor
    Yaşaranlar hakkında çıkan tutuklama kararı, Fatmagüller cephesinde sevinçle karşılanır. Fatmagül ise yaşanan onca olaydan sonra, umutlanmaya bile korkmaktadır. Sessizce bu sürecin sonuçlanmasını bekler. Yaşaranlar tarafında ise büyük bir sarsıntı yaşanmaktadır. Münir ve Reşat hakkındaki tutuklama kararını televizyondan öğrenen Erdoğan ve Selim, sıranın kendilerini geldiğini fark eder. İki kaçak için bundan sonra her şey daha zor olacaktır.
    Mustafa’yla yaşadığı olaydan sonra içine kapanan Fatmagül’ün sessizliği, Kerim’i Mustafa’ya karşı daha çok hırslandırır. Mustafa’nın izini sürmeye devam eden Kerim ve Fahrettin’in çabaları sonuçsuz kalmaz.
    Etrafındaki çemberin giderek daraldığını fark eden Mustafa’nın son ana kadar pes etmeye niyeti yoktur. Öte yandan Selim ve Erdoğan’ın kaçtıklarının ortaya çıkmasıyla, polisler her yerde onları da aramaya başlar. Erdoğan’ın ise polisleri atlatmak için yeni bir planı vardır.
    Yarası her geçen dakika daha tehlikeli hale gelen Mustafa, son gücüyle peşindeki polislerden kaçmaya devam eder. Ancak artık Mustafa için de yolun sonu çok yakındır.
    Yaşaranlar’ın etrafındaki çember daralıyor
    Eski ayakkabı fabrikasında patlayan silah, hem Kerim’in hayatını kurtarır, hem de Fatmagül’ün yaşadığı kâbusa bir son verir. Son ana kadar direnmeye kararlı olan Mustafa ise, Fatmagül ve Kerim’in hayatı üstünde tehlike yaratmaya devam edecektir. Etraflarını saran çemberin iyice daraldığını fark eden Selim ve Erdoğan’ı, hapishaneye yeniden girme korkusu sarar. Mustafa’nın Fatmagül’ü sakladığı yerin ortaya çıkmasıyla, Yaşaranlar’la Mustafa arasındaki bağlantı gün yüzüne çıkmaya başlar. Erdoğan ve Selim, herkesten gizli olarak kendi kurtuluş haritalarını çizer ve harekete geçerler.


    Mustafa’nın yanında kaldığı zamanlarda, büyük bir korku ve acı yaşayan Fatmagül, yaşadıklarının etkisinden hemen kurtulamaz. Tüm aile ve psikoloğu Fatmagül’e desteğini sürdürürken, Kerim yaşanan bu acıların hesabını sormak için Yaşaranlar’ın karşısına çıkmaya karar verir. Yarası her geçen gün daha tehlikeli hale gelen Mustafa ise, hayatta kalmak için savaşmaktadır.


    Bir yanda polislerin araştırması, diğer yanda Kadir’in çabalarıyla Mustafa davasıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanır. Yaşaranlar için son yakındır. Fatmagül, mücadelesinin boşuna olmadığını gözleriyle görecektir.
    Kerim ve Mustafa’nın ölümüne kavgası
    Mustafa’nın Fatmagül’ü kaçırdığı kısa zamanda ortaya çıkar. Ancak Mustafa ve Fatmagül’e ulaşmak mümkün olmaz. O dakikadan itibaren Kerim’i kimse sakinleştiremez. Fatmagül’ü Mustafa’nın elinden kurtarmak için Kerim her yola başvurur. Yaşaranlar cephesindeki panik dalgasıysa, polislerin şirkete gelmesiyle doruk noktasına ulaşır. Fatmagül’ün kaçırılma olayı, Mustafa’yla olan bağlantıları yüzünden Yaşaranlar’ı da iyice köşeye sıkıştırır. Fatmagül çaresiz bir şekilde kurtarılmayı beklerken, Mustafa’ya karşı da kendini korumaya çalışır. Fatmagül’ün hala kendisini sevdiğine inanan Mustafa ise geçmişle hesaplaşmasını sürdürür. Öte yandan Kerim’in canını daha çok nasıl yakabileceğini düşünen Mustafa, planlarını uygulamaya devam eder. Polisler ve Kerim her yerde Fatmagül’ü ararken, Fatmagül ve Mustafa’ya ait ilk iz, herkese büyük bir korku ve üzüntü yaşatır. Kerim ipuçlarını değerlendirerek adım adım Fatmagül ve Mustafa’ya yaklaşır. Kerim polislerden önce Fatmagül’e ulaştığında, Mustafa ve Kerim arasında ölümüne bir kavga başlar.
    Fatmagül, Mustafa tehdidiyle karşı karşıya
    Mustafa’ya en büyük cezayı, onun kaderini Fatmagül’ün ellerine bırakarak vereceğini düşünen Asu, gerçekleri itiraf ettikten sonra ortalıktan kaybolur. Artık Mustafa’nın kaderi gerçekten Fatmagül’ün ellerindedir. Mustafa, Fatmagül’ün kendisini ihbar etmeyeceğine inansa da, Fatmagül savcılığa suç duyurusunda bulunmak için bir dakika bile düşünmez. İhbarın değerlendirilmesiyle başlayan süreç, Mustafa’nın işlediği suçların ortaya çıkması için önemli bir adım olur. Kaçmaktan başka çaresi kalmayan Mustafa’ya en büyük yardım Yaşaranlar’dan gelir. Mustafa’yı yeniden içlerine alan Yaşaranlar, ellerinde patlamaya hazır bir bomba tuttuklarının farkında değildir.


    Son olaylarla birlikte Mustafa’nın gölgesi Fatmagül ve Kerim’in hayatında yeniden gezinmeye başlar. Aile içinde Fatmagül’le Mustafa adının yan yana anılıyor olması bile, Kerim’i fazlasıyla huzursuz eder. Ancak bu durum, Fatmagül’le Kerim’in birbirlerine daha sıkı bağlanmasına neden olur. Fatmagül’ün gelinliğine ilk makası vurmasıysa tüm ailenin havasını bir anda değiştirir. Öte yandan uzun zamandır gsm şirketlerinden beklenen rapor sonunda gelir. Fatmagül’ü yeniden kazanacağı anın hayalini kuran Mustafa ise planlarını harekete geçirir.
    Fatmagül ve Kerim, başbaşa sevgililer gününü kutluyor
    Fatmagül’ün gelinliğini kendi elleriyle dikmek istediğini duyan Kerim’in gelecekle ilgili umutları daha da artar. Birbirlerine doğru attıkları küçük adımlar, onları her gün biraz daha yakınlaştırmaktadır. Ebe Nine ve Kadir’in nikahı öncesinde, evde tatlı bir telaş hakimdir. Herkes nikah hazırlıkları için koştururken, Gül Mutfağı’nda da sevgililer gününe özel siparişleri yetiştirmek için büyük bir uğraş verilir. Planlarını uygulayacağı zamanı bekleyen Mustafa, giderek Fatmagül’ü içinde daha da büyütmeye başlar. Mustafa ne pahasına olursa olsun Kerim’den intikamını almaya kararlıdır. Kadir ve Ebe Nine’nin, 14 Şubat’ta gerçekleşen nikah töreni, Kerim ve Fatmagül’ün düğününe ön bir hazırlık olur. Nikah sonrasında yeni evli çift balayına çıkarken, Fatmagül ve Kerim de ilk kez sevgililer gününü kutlamak için yalnız kalırlar. Bütün yaşananları unutup ilk defa yaşıtları gibi davranarak geçirdikleri o gün ve gece ikisi için de çok özeldir.
    Diğer taraftan Asu, hayatındaki Fatmagül gerçeğiyle sonunda yüzleşir. Mustafa’nın Fatmagül’ü hala çok sevdiğini, dolaylı da olsa, onun ağzından duymak Asu’ya en büyük darbeyi indirir. Bugüne kadar Mustafa’ya destek olan Asu, sonunda suskunluğunu bozmak üzere Fatmagül’ün karşısına çıkmaya karar verir.
    Mustafa, Kerim’in karşısına çıkıyor
    Kerim’in gözlerini açmasıyla birlikte başta Fatmagül olmak üzere herkesin yüreğindeki korkular, yerini sevince bırakır. Ancak bu sevinç çok uzun sürmez. Önce Mustafa’nın serbest kaldığı haberi hastaneye ulaşır. Bunun hemen ardından ise, Mustafa tüm tehlikeleri göze alarak Kerim’in karşısına çıkmanın bir yolunu bulur. Mustafa’nın içindeki intikam ateşi, Mustafa’yı hesaplaşması için Kerim ve Fatmagül’le bir araya getirir.
    Mustafa’nın tüm suçlamalarının hedefinde Kerim vardır. Yaşadığı kayıplardan sonra asıl “mağdurun” kendisi olduğunu düşünen Mustafa, hastanede büyük bir şov sergiler. Bu olay Kerim ve Fatmagül’ü ayrı ayrı etkisi altına alırken, eski hesaplaşmaları gün yüzüne çıkarır. Bir sene önce Ildır’daki “o gece” yaşanmasaydı sorusu akıllardaki yerini yeniden alır.
    Öte yandan Mustafa, Asu’nun ve şansının yardımıyla hakkındaki suçlamalardan aklanma fırsatı bulur. Ne olursa olsun Kerim’in vurulma olayının peşini bırakmayacak tek kişiyse Fahrettin Ilgaz’dır. Mustafa zincirlerinden kurtuldukça daha tehlikeli olmaya başlarken, Fatmagül ise, Kerim’le düğünleri için büyük bir adım atar.
    Kerim’in hayatı tehlikede
    Kerim’in vurulmasıyla ilgili gözaltına alınan Mustafa için zor günler başlar. Mustafa’nın gözaltına alınması haberi, Kerim ve Fatmagül cephesinde gerilimi arttırır. Fatmagül, Mustafa’nın Kerim’i öldürmek istemesinin nedenlerinin peşine düşer. Öte yandan Kerim’in vurulduğunu öğrenen babası tekrar İstanbul’a, oğlunun yanına gelir. Mustafa, gözaltında verdiği yalan ifade ile herkesi inandırmaya çabalarken Asu’yu inandıramaz. Asu, Mustafa’nın, Fatmagül yüzünden Kerim’i vurduğunu anlar. Hayatını, uğruna değiştirdiği, her türlü tehlikeyi göze aldığı adamın, hala Fatmagül’ü sevdiğini düşünmek Asu’ya acı vermektedir. Öte yandan Yaşaranlar’dan kocasının intikamını alacağına ant içen Ender, Meltem’le birlikte planlarını yavaş yavaş uygulamaktadır. Yenilgiyi ağır yaşayan Reşat Yaşaran’ın yokluğunda Perihan, Ender’in karşısına çıkarken, Selim de Meltem’e yavaş yavaş yaklaşmak için fırsat kollar. Kerim’in hızlı iyileştiği düşünülmektedir. Ameliyat sonrası başlayan öksürüğü, vurulduktan sonra uzun bir süre yağmur altında kalmasına bağlanırken, öksürüklerin sebebi ani bir krizle ortaya çıkar. Kerim’in hayatı gerçek anlamda tehlikededir. Fatmagül, Kerim’le yaşadıkları imkansız hikayenin böyle biteceğini, Kerim’i şimdi gerçekten kaybedeceğini düşünerek acı çeker. Öte yandan Mustafa serbest kalır. Gözaltındayken yaşadığı kayıp yüzünden Kerim’e şimdi daha da öfkelidir. Mustafa’nın artık kaybedecek hiç bir şeyi kalmamıştır.
    Kerim, ölüm kalım savaşı veriyor
    Mustafa’nın tüfeğinden çıkan kurşunla yaralanan Kerim, orman evinde yaşamla ölüm arasında büyük bir mücadele verir. Mustafa tüm suç delillerini yok etmeye çalışırken, Kerim’i de kaderiyle baş başa bırakır. Geçen her dakika, Kerim’in hayati tehlikesini daha çok artırır. Kerim’in tüm gücünü toplayarak telefonla son kez Fatmagül’e ulaşması, sessiz devam eden gecenin ortasına bomba gibi düşer. Fatmagül, Kerim’i gerçekten kaybetme korkusuyla ilk kez karşı karşıya kalır. Bilinci kapalı bir halde Kerim’i ulaşıldığında ve hastanede korkulu bir bekleyiş başladığında, Mustafa da yurtdışına kaçmak üzere İzmir’e doğru yola çıkar. Vural’dan sonra Kerim’in de vurulması, Yaşaranlar cephesinde akıllara ilk Mustafa’yı getirir. Sıranın kendilerine geldiğini düşünen Erdoğan ve Selim, büyük bir korku yaşar. Öte yandan sıfırdan kurduğu şirketini kaybedeceğini fark eden Reşat Yaşaran, depresyondadır. Soru işaretleri takip edildiğinde, Kerim’in vurulmasıyla ilgili izler Fatmagülleri de Mustafa’ya götürür. Tüm şüpheleri üstüne çektiğini fark eden Mustafa, kaçmak için hazırlıklarını da tamamlar. Fatmagül ve Kerim ise tüm kötülüklere inat mutlu olmak için birbirlerine daha sıkı sarılacaktır.
    Fatmagül ve Kerim, Özge’ye yardım elini uzatıyor
    Özge’nin yardım çığlığı, Fatmagüller’i harekete geçirir. Fatmagül, Kerim ve Kadir, Özge’ye ulaştıklarında, karşılaştıkları manzara hepsini derinden sarsar. Özge uzun süren sessizliğinin ardından büyük bir mücadeleye ilk adımını atarken, Fatmagül her anında ona destek olmak için yanında olur.


    Ailesiyle iletişime geçen Mustafa, kapıya gelen polislerin Vural cinayetiyle bir ilgisi olmadığını öğrenir. Ancak bu yeni bilgi Mustafa’yı yolundan döndürmeye yetmez. Mustafa güvenli olduğunu düşündüğü tek yerde saklanırken, geçmişiyle muhasebesi daha çok büyür. Özge’nin yaşadığı acı Fatmagüller’i etkisi altına almışken, Kadir de Ebe Nine’ye duygularını açmak için cesaretini toplamaya çalışır. Ebe Nine’yle Kadir’in geleceğe dair alacakları önemli karar, tüm ailenin havasını bir anda değiştirecektir. Maddi zorluklar nedeniyle iflasın eşiğinde olan Yaşaranlar’ın gündeminde, Yaşaran Holding’e yapılan ortaklık teklifi vardır. Bu teklifin arkasındaki isim intikamını almak için ortaya çıktığında, Reşat Yaşaran şirketinin geleceği adına önemli bir seçim yapmak zorunda kalır. Özge’nin eniştesinden şikayetçi olmasıyla başlayan süreç, Özgeler’in güvenliğini tehdit eden bir hal alır. Bu durum Fatmagül ve Kerim’i harekete geçirir. Kerim, Özge ve ailesini güvenli bir yere yerleştirmek için yola çıktığında, büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaktır.
    Kerim'in öfkesi kendine dönüyor
    Erdoğan’ın evlerine kadar girip, Fatmagül’ün gelinliğine dokunmuş olma ihtimali Kerim’i çileden çıkarır. Kerim’in ellerinde parçalanan gelinlik, Fatmagül’ün en büyük hayalini de alıp götürür. Erdoğan’ın karşısına çıkıp hesap sormak isteyen Kerim’i, Kadir engeller. Yaşaranlar’a karşı kendisini çaresiz hisseden Kerim’in öfkesi yavaş yavaş kendine dönmeye başlar. Kerim giderek içine kapanır. Erdoğan’la, Reşat Yaşaran arasında bir süredir devam eden sessiz savaş, Erdoğan’ın kendisine kurulan tuzağı öğrenmesiyle daha da sertleşir. Yaşaranlar, aile içi meseleleriyle uğraşırken Kadir, Erdoğan’ı köşeye sıkıştıracak delile ulaşır. Fatmagül, öfkesini içine attıkça sessizliği büyüyen Kerim’e destek olmaya çalışmaktadır. Bu arada Gül Mutfağı’na kadar gelip ondan yardım isteyen annenin acısına kayıtsız kalamayan Fatmagül, hikayesini öğrendiği Özge’yle konuşmaya karar verir. Bu karşılaşma Kerim’i de farklı biçimde etkiler. Erdoğan’ın yeniden sorguya çekilmesiyle daralan çember, Mustafa’yı da içine çekmeye başlar. Kapana kısıldığını anlayan Mustafa, tek çıkış yolunu kullanmaya karar verir. Maddi zorluklar Fatmagül ve Kerim’in sıkıntılarına bir yenisini eklerken, Özge’nin sesi yeni bir umudun müjdesi, yeni bir mücadelenin başlangıcı olacaktır.
    Fatmagül davadan vaz mı geçecek?
    Münir’in yaptığı şantajla artık, Rahmi’nin özgürlüğü, Fatmagül’ün davasından vazgeçmesine bağlıdır. Yaşaranlar, dava süreci boyunca Fatmagül’ü ilk kez köşeye sıkıştırdıklarının farkındadır. Ellerine geçen bu büyük kozu sonuna kadar kullanmak için her yolu denerler. Mukaddes’in Yaşaranlar’ın şantajını öğrenmesinin ardından, Fatmagül’ün karar verme süreci çok daha zor bir hal alır. Kerim en doğru kararı vermesi için Fatmagül’e destek olurken, Ebe Nine de Fatmagül’ün yanlış bir karar vermesine engel olmaya çalışır. Yaşaranlar cephesindeyse, her geçen saat bir zafer işareti olarak kabul edilir. Yaşaranlar’ın Fatmagül’ün kararını açıklaması için verdiği zaman dolduğunda, Fatmagül ve Münir savcılıkta karşı karşıya gelirler. Fatmagül, etrafını saran zor koşullar içinde kararını açıklar. Bu kararın etkileri hiç beklenmedik bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu arada Erdoğan’ın gölgesi de Fatmagül ve Kerim’in hayallerinin tam üstüne düşecektir.
    Fatmagül bir kez daha çaresiz
    Erdoğan’ı bir anda karşısında gören Fatmagül, korkuyla kaçmaya çalışsa da, Erdoğan konuşmadan vazgeçmeye niyetli değildir. Fatmagül’ün eve yalnız dönmesini istemeyen Rahmi, işini bitirmiş, Fatmagül’ün doktor çıkışına yetişmeye çalışırken, kardeşinin zor durumda olduğunu görür ve olaylar kontrolden çıkar.


    Erdoğan ve Fatmagül’ün karşı karşıya geldikleri haberi iki ailenin gündemine de bomba gibi düşer. Fatmagüller cephesinde sessiz ve çaresiz bir bekleyiş başlar. Yaşaranlar cephesindeki korku ve şaşkınlık ise, yerini kısa zamanda yeni planlara bırakır.


    Yaşananlardan sonra, Mukaddes’in öfkesinin ve suçlamalarının hedefinde Fatmagül olur. Bu dönemde Kerim’in elinden Fatmagül’e destek olmak dışında bir şey gelmez.


    Erdoğan’ın Fatmagül’ü korkutmak için attığı yanlış adım, Reşat ve Münir’in çabalarıyla altın bir fırsata dönüşür. Fatmagül, uzun zamandır ilk kez çaresiz kalır.
    Erdoğan, Fatmagül’ün peşinde
    Fatmagül ve Kerim’in arasında bir duvar daha yıkılmıştır. Yaşaranlar’ın karşısına özgürlüğünü elde etmek için çıkan Mustafa, Erdoğan’ın karşı hamlesiyle büyük bir bozguna uğrar. Reşat Yaşaran ile Erdoğan arasındaki gerginlik ise giderek büyümektedir. Erdoğan, kurtuluşunun, Fatmagül’ün kendi rızasıyla davadan vazgeçtiğini söylemesiyle olacağını düşünmektedir.


    Fatmagül ve Kerim’in baş başa yaşadıkları birkaç gün İstanbul’dan gelen haberle sona erer. Apar topar İstanbul’a dönmek zorunda kalırlar. Onları büyük bir sürpriz beklemektedir.


    Öte yandan, ortalık sakinleşmiş, alınan kararla, davayla ilgili haber yapılması önlenmiş ve Fatmagül rahatlamıştır. Fatmagül normal hayatına döner fakat, peşindeki gölgeden habersizdir. Erdoğan planlarını uygulamak için harekete geçmiştir.
    Fatmagül ve Kerim başbaşa
    Fatmagül ve Kerim, ortalık sakinleşene kadar Fahrettin’in evinde kalmaya başlar. Tüm sorunların uzağında, bu evin huzuru ve enerjisi, Fatmagül ve Kerim’in özlemini çektiği bir ortam sağlar. Reşat Yaşaran, medyanın gücünü Fatmagül’e karşı kullanmaya başladıktan sonra iyice cesaretlenir ve Mustafa’yı da daha fazla sıkıştırmaya başlar. Mustafa köşeye sıkıştıkça çıkış yolu aramaktadır. Onu bu esaretten kurtaracak kişi kendi ayağıyla karşısına çıkar. Selim ve Erdoğan hakkındaki iddiaların doğru olduğunu öğrendiği günden beri, emektar Yadigâr’ın Yaşaranlar’a tavrı da değişir. Yadigâr’daki bu değişim Yaşaranlar’ın dikkatinden kaçmazken, Kadir, Fatmagül’ün davasında düğümü çözecek önemli bir şahidi kazanmak üzeredir. Geçici bir süreliğine de olsa, Fatmagül ve Kerim’in ilk kez kendilerine ait iki kişilik bir dünyaları olur. Başbaşa geçirdikleri zamanın keyfini çıkarmaya çalışsalar da, Fatmagül’ün bazı korkuları hala tazedir. Kerim’i kırdığını düşünen Fatmagül, Kerim’e güzel bir sürpriz hazırlar. Fatmagül’ün sürpriziyle başlayan akşam, unutulmaz bir anla noktalanacaktır.
    Fatmagül ve Kerim huzuru arıyor
    Yaşaranlar’ın saldırılarına maruz kalan Fatmagül ve Kerim, biraz nefes almak için, bir süreliğine başka yerlere gitmek istiyor.


    Kendilerine karşı oluşan baskıyı kırmak isteyen Yaşaranlar, Kerim ve Fatmagül’ü hedef alan bir basın açıklaması yaparlar. Yaşaranlar’ın sessizliğini bozup, bu sürece iddialarıyla dahil olması, gazetecilerin davaya ilgisini daha çok çeker. Her dakika Fatmagüller’in çevresinde dolaşmaya başlayan bazı gazeteciler, tam da Yaşaranlar’ın yaratmak istediği havayı oluşturur.
    Asu’nun izini bulan Mustafa, Asu’yu ikna edip eve döndürmeye kararlıdır. Ancak Mustafa’nın karşısında bu sefer Fahrettin de vardır. Nil’den sonra kendini bir türlü toparlayamayan Erdoğan ise alkolle teselli buldukça, öfkesi daha büyür. Yaşaranlar, Fatmagül davasında gerçekleri bilen herkesi susturmaya çalışırken, Erdoğan bu kişilere bir yenisini ekleyecektir.
    Avustralya’ya dönmeden önce, Kerim, babasına doğru bir adım atar. Ancak yılların yarattığı büyük boşluk, Kerim’in babasını bir anda affetmesine engeldir. Yaşaranlar’ın basına verdiği malzemeler, Fatmagüller’e ulaşana kadar daha büyür. Kerim ve Fatmagül’ün geçmişine dair soru işaretleri artıkça, ikisi için de nefes alınacak yer kalmaz. Her şeyden bir süreliğine kaçmak, Fatmagül ve Kerim için tek çözüm yolu olacaktır.
    Fatmagül’ün mahkemesinde karar günü
    Fatmagül’e toplumun her kesiminden verilen anlamlı destek, Yaşaranlar üstünde büyük bir baskı oluşturur. Mahkeme gününe kadar yaşanan gelişmelerden sonra, Yaşaranlar bu duruşmadan kendileri adına olumsuz bir kararın çıkabileceğinin farkındadır. Erdoğan ve Münir’in mahkeme öncesindeki son çırpınışları, Fatmagüller cephesindeki umutlu bekleyişi bozamaz. Mukaddes ve Meltem’den sonra Leman’ın da son anda Fatmagül’ün lehine şahit olmaya karar vermesi, mahkemenin kaderini değiştirecek bir gelişme olur. Reşat Yaşaran’ın Leman’a engel olmak için verdiği emirler ise beklenmedik bir şekilde ayağına dolanır. Mahkeme salonuna ulaşan kötü haber, Yaşaranlar adına duruşmanın önüne geçer. Son gelişmelerden sonra Nil’i tamamen kaybeden Erdoğan’ın tek derdiyse Fatmagüller’den intikamını almaktadır. Mustafa’nın yeniden Yaşaranlar için çalıştığını ortaya çıkaran Fahrettin, Kerim’in yardımlarına gösterdiği tepki karşısında ne yapacağını bilemez. Ağabeyinin babasını asla affetmeyeceğini düşünen Deniz, bu olaydan sonra Avustralya’ya dönmeleri konusunda Fahrettin’i ikna eder. Münir ve Kadir duruşma salonunda karşılıklı kozlarını paylaşırken, mahkemenin sonucu herkes tarafından büyük bir merakla beklenir. Hakimin kararını açıklamasıyla birlikte, Fatmagül ve Kerim’in arkasına aldığı rüzgâr tersine esmeye başlayacaktır.
    Fatmagül, mücadelesinde artık yalnız değil
    Fatmagül’ün mahkeme günü geliyor. Yaşaranlar, Fatmagül’e karşı daha öfkeli, daha nefret dolu geliyor mahkemeye. Ancak, Fatmagül bu kez çok daha güçlü ve artık yalnız değil.


    Kapana kısılmış bir halde Kerim’in kendisini bulmasını bekleyen Erdoğan, olayların içine polisin de dahil edilmesiyle iyice köşeye sıkışır. Erdoğan’ın bu kadar yakınlarına gelmiş olması, başta Fatmagül olmak üzere tüm ailenin eski korkularını yeniden canlandırır. Öte yandan, hiç tahmin etmediği bir karışıklığın ortasında kalan Deniz, Fatmagül’le Kerim’in gerçek hikayesinin peşine düşerken, Fahrettin de gerçekleri öğrenmek için Asu’nun peşindedir.
    Kerim ve Erdoğan karşı karşıya geldiklerinde, Kerim’in öfkesini kontrol etmesi hiç kolay olmaz. Yaşanan olay bir tesadüfle Fatmagül’ün davasına kadar uzanacak süreci başlatır.
    Fatmagül davanın seyrini değiştirebilecek bir karar vermek zorundadır. Fatmagül’ün mahkemeden hemen önce yaktığı küçük kıvılcım, büyük bir ateşe dönüşecektir. Bu sırada Kerim ve Fatmagül ilişkilerinin geleceği adına da, çok değerli bir gelişme yaşar.
    Mahkeme günü geldiğinde, Yaşaranlar, Fatmagül’e karşı daha öfkeli, daha nefret doludur. Oysa Fatmagül bu kez çok daha güçlüdür ve artık yalnız değildir.
    Mustafa, Yaşaranlar’ın emri ile Gül Mutfağı’nda
    Münir’in gölgesini sürekli üstünde hisseden Mustafa, Yaşaranlar’ın isteklerini yerine getirmek için harekete geçmek zorunda kalıyor ve ilk durağı Gül Mutfağı oluyor.


    Fatmagül’ün kendisini sevdiğini itiraf etmesiyle, Kerim’in ayakları yerden kesilir. Bu andan sonra, Kerim ve Fatmagül’ün kalplerindeki tatlı heyecanı çevrelerinden gizlemesi daha zor olur. Fatmagül’ler cephesinde güzel ve umutlu gelişmeler yaşanırken, Yaşaranlar’ın mahkemeye kısa bir süre kalmasına rağmen sessizliğini sürdürmesi, Fahrettin Ilgaz’ın dikkatinden kaçmaz. Fahrettin’i şüphelerinde haklı çıkaracak işaret ise hiç beklemediği bir anda gelir.


    Münir’in gölgesini sürekli üstünde hisseden Mustafa, Yaşaranlar’ın isteklerini yerine getirmek için harekete geçmek zorunda kalır. Mustafa’nın ilk durağı Gül Mutfağı olur. Bu sırada Kerim ve Kadir, Fahrettin Ilgaz’ın yardımı sayesinde, hem Mustafa, hem de Yaşaranlar’la ilgili soru işaretlerinin peşine düşerler. Kerim, babasıyla bu gelişmeden ötürü istemese de, yeniden bir araya gelmek zorunda kalır. Nil’in kendisiyle iletişimini kesmesinin ardından, Erdoğan alkole ve öfkesine sığınır. Bu durumun suçlusu, ona göre Fatmagül ve açtığı davadır. Artık Fatmagül’ün karşısına çıkma zamanı gelmiştir. Öfkesi Erdoğan’ı Fatmagül’lerin evine kadar götürür.
    Fatmagül’den karabulutları dağıtan büyük itiraf
    Fatmagül’ün büyük itirafıyla birlikte, Kerim’in ilişkilerine dair en önemli soru işareti de yok oluyor.


    Fatmagül ve Kerim, İstanbul’dan uzakta, yağmurun da zorladığı koşullarda, baş başa kalırlar. Aynı gece Münir’in tuzağına düşen Mustafa, bu çamurdan kurtuluşunun olmadığının farkındadır. Bir kez daha Yaşaranlar’a boyun eğmekten başka çaresi yoktur. Asu da onun bu kararına uymak zorundadır. Aksi halde hem bebeği, hem de kendisi tehlikeyle burun buruna kalacaktır. Öte yandan Kadir, Fatmagül’ün lehine olabilecek tüm kapıları zorlarken, Mustafa, Yaşaranlar için çalışmaya başlamıştır. Reşat’la Münir’in planlarının uzağında kalan Erdoğan ise, Nil’le birlikte hayatında yeni bir sayfa açmaya kararlıdır. Ancak bu hayalinin önüne geçmişinin dikilmesi uzun sürmez. Avustralya’dan ağabeyi Kerim’i görmek için gelen Deniz’in heyecanı, Fahrettin’in temkinli adımlarına takılır. Bir an önce Kerim’le tanışmak isteyen Deniz, bunun yolunu kendi yöntemleriyle bulacaktır.


    Kerim ve Fatmagül arasındaki kara bulutlar, birbirlerine doğru attıkları adımlarla dağılmaya başlar. Kerim’in ilişkilerine dair en önemli soru işareti, Fatmagül’ün büyük itirafıyla yok olacaktır.
    Fatmagül ve Kerim baş başa
    Uzun bir zamandan sonra Fatmagül ve Kerim, herkesten ve her şeyden uzakta ilk kez baş başa kalıyorlar.
    Kerim'in ayrılık kararına karşın, Fatmagül de Kerim'e son sözünü söyler. Kerim artık onun dört düşmanından biri değil, güvendiği, evliliğine devam etmek istediği adamdır. Bu noktadan sonra, Kerim kendisine uzatılan bu eli ya tutacaktır ya da Fatmagül'ü tamamen kaybedecektir. Fatmagül'ün mahkemesi yaklaştıkça, tüm gelişmeler Yaşaranlar'ın aleyhinedir. Bir çıkış yolu arayan Münir için, Vural'ın ölümündeki sır perdesini fırsata dönüştürme zamanı gelmiştir. Münir'in yaktığı kıvılcımın Kerim'e ulaşması uzun sürmez. Mustafa'nın Vural'ın katili olma ihtimali, Fatmagül'le Kerim arasındaki hassas süreci etkiler. Bu sırada Mustafa ise Asu'yla birlikte yurtdışına kaçış için son hazırlıklarını yapmaktadır. Asu'nun bu konudaki planlarıysa çok farklıdır. Birbirlerine karşı dikkatli adımlar atmaya çalışsalar da, Kerim ile Fatmagül arasındaki gerilim her fırsatta yeniden tırmanır. Oysa ikisinin de ihtiyacı olan tek şey, sakinleşip birbirlerini dinlemektir. Uzun bir zamandan sonra Fatmagül ve Kerim herkesten ve her şeyden uzakta ilk kez baş başa kalırlar.
    Karar verme sırası Fatmagül'de
    Kerim, Fatmagül’le olan evliliğiyle ilgili son kararını açıklıyor. Bundan sonra karar verme sırası ise Fatmagül’e geliyor.
    Kerim’in, annesiyle Fatmagül arasındaki kurduğu benzerlikle başlayan süreç, Fatmagül’le ilişkilerine ağır bir darbe indirmiştir. Kerim pişman olmak için bile geç kaldığının farkındadır. Fatmagül’ün gözlerinde gördüğü korku, onun en büyük cezasıdır. Fatmagül ise her şeye rağmen, Kerim’i anlamaya çalışır. Aradan geçen bir yılın sonunda, hem evliliğine, hem de Kerim’e karşı hissettikleri artık çok farklıdır. Önceleri tek sorunları Fatmagül’ken, şimdi her gün yeni bir cephede çarpışmaya başlayan Yaşaranlar ise korkuyla mahkeme gününü beklerler. Avukat Kadir, Fatmagül için olumlu delilleri sağlam adımlarla toplamaktadır. Öte yandan, Vural’ın öldürülmesiyle ilgili izlerin peşine düşüldükçe, Mustafa’nın etrafındaki çember de giderek daralır. Oğlu için bir şey yapmaya çalışan Fahrettin Ilgaz da sonunda Kerim’e yardım edebileceği bir yol bulur.  Kerim ise günler sonra ilk kez içini “babası” gibi gördüğü Kadir’e açar. Gecenin sonunda, Kerim, Fatmagül’le olan evliliğiyle ilgili son kararını açıklar. Bundan sonra karar verme sırası ise Fatmagül’dedir.
    Kerim, babasıyla bir araya geliyor
    Kerim, babası Fahrettin’le yıllar sonra bir araya geliyor.

    Annesinin bıraktığı mektupla, yıllarca bir yalana inandığını fark eden Kerim, tüm hayatını yeniden gözden geçirmeye başlar. Artık Kerim için Fatmagül’le olan evliliği bile soru işaretleriyle doludur. Kerim’in kendisini hiçbir zaman affetmeyeceğini düşünen Ebe Nine bu süreçte çok önemli bir kararın eşiğine gelir. Turaner Alagöz’ün intiharı, Yaşaranlar’ın gündemine bomba gibi düşer. Reşat Yaşaran olayların bu noktaya gelmesinin sebebi olarak Erdoğan’ı görünce, Yaşaranlar arasında yeni bir fırtına kopar. Ama asıl tehlike,  Turaner Alagöz’ün ölmeden önce savcılığa verilmek üzere bıraktığı mektuptur. Bu mektup Fatmagül ile ilgilidir. Meltem’e destek olmak için Ankara’ya giden Mustafa, her yeni gelişmeyi Fatmagül’e ulaşabilmek için kullanır. Fatmagül’ün Mustafa’yla süren iletişimi Kerim’in yüreğindeki korkulara bir yenisini ekler. Bu korkular, Fatmagül’ün mahkemesiyle ilgili sevindirici gelişmelerin bile önüne geçer. Yıllar sonra babası Fahrettin’le bir araya gelen Kerim ise bu buluşmadan sonra iyice içine kapanır. Fatmagül sabırla Kerim’e yardım etmeye çalışırken, hiç tanımadığı bir Kerim’le karşı karşıya kalacaktır.
    Fatmagül ile Kerim için sevgi ve umut dolu günler aralanıyor
    Kerim’in özgürlüğü, Fatmagül’le ilişkilerinde sevgi ve umut dolu bir dönemi de resmen aralıyor.


    Aylardır hayalini kurdukları kavuşma anı geldiğinde, Kerim ile Fatmagül’ün elleri özlemle birleşir. Kerim’in özgürlüğü, Fatmagül’le ilişkilerinde sevgi ve umut dolu bir dönemi de resmen aralar. İstanbul’a dönüş yolculuğunda, Ebe Nine’nin durgunluğu ve hüznü ise Kerim’in dikkatinden kaçmaz. Babasıyla ilgili bir gelişme yaşandığını anlayan Kerim, bu konudaki son kararını da yeniden dile getirir. Öte yandan Ebe Nine, Kerim’i sonsuza kadar kaybetme pahasına da olsa, Fahrettin’e verdiği sözü tutmaya kararlıdır. Kerim ve Fatmagül’ün eve dönüş yolculuğunda Mustafa ve Asu’yla karşılaşırlar. Mustafa’nın her an etraflarında olabilme ihtimali, Kerimi giderek huzursuz etmektedir. Aylar süren ayrılık bitmiş, Kerim, özlemle beklediği sevdiğine kavuşmuştur. Heyecanının karşılıklı olduğunu görmek Kerimi iki kat umutlandırır. Yeni evleri, yeni hayatlarının başlangıcı olacaktır. O gece her fırsatta yalnız kalan Fatmagül ve Kerim, ayrı geçirdikleri her günün acısını konuşarak çıkarırlar. Fatmagül, hayatındaki boşluğun yavaş yavaş dolduğunu fark eder. Yanındaki erkeğin, uzun yol arkadaşı olacağından emin olmaya başlamıştır artık. Aynı gece,  annesinin ölmeden önce bıraktığı mektup, Kerimin eline geçer.
    Fatmagül ile Kerim kavuşuyor
    Fatmagül ve Kerim’in ayrılıkları sona eriyor ve birbirlerine kavuşuyorlar.


    Kerim’in duruşma tarihini haber vermesiyle birlikte, Gül Mutfağı’nın havası da bir anda değişir. Fatmagül heyecanlı bir geri sayıma başlarken; Ebe Nine’nin sevincinin üstündeyse, Kerim’e annesi tarafından bırakılmış mektubun gölgesi vardır. Ebe Nine yıllardır sakladığı bu mektupla ilgili kararını Fahrettin’le görüştükten sonra verecektir. Kerim’e rağmen yapılan bu görüşmeler, Fatmagül’ü huzursuz ederken, Mukaddes’in de tüm ilgisini üstüne çeker. Asu’yla, Vural’ın mezarında karşı karşıya gelen Mustafa’nın gerçekleri inkar edebileceği bir kaçış yolu kalmaz. Mustafa suçunu Asu’ya itiraf ettiğinde, geleceğini de onun ellerine bıraktığının farkındadır. Oğlunun katilini bulmaya yemin eden Leman ise, Mustafa’ya dikkatleri üstünden dağıtması için yeni bir fırsat sunar. Vural’ın ölümüne dair şüpheleri üstlerine çekerek açık hedef haline gelen Yaşaranlar ise, kısa zamanda birbirine düşer. Münir ile Reşat Yaşaran arasındaki güvensizlik ilk fırsatta patlak verir. Karşılıklı suçlamalarla tırmanan gerginlik, tüm ailenin önünde geçmişe dair sırların ortaya dökülmesine neden olur. Öte yandan, Erdoğan’ın tuzağı başarıyla sonuçlanınca, Turaner’in ipini çekecek görüntüler Yaşaranların eline geçer. Ne olursa olsun artık oğlunu yalnız bırakmamaya kararlı olan Fahrettin ise, Yaşaranlar’ın karşısına hiç beklenmedik bir şekilde çıkar. Bu sırada Kerim, Münir’in tuzağına karşı, hapishanede zorlu bir sınav verecektir.


    Kerim’e hiç verilmemiş bir mektubun varlığı öğrenen Mukaddes ilk fırsatta soluğu Ebe Nine’nin odasında alır. Mukaddes’in Ebe Nine’ye suçüstü yakalanmasıyla başlayan olaylar, dengeleri değiştirecek bir kazayla son bulacaktır.


    Asu’nun gerçekleri itiraf etmesinden korkan Mustafa, Kerim’in duruşmasından önce geleceğini garantiye alacak adımı atar. Duruşma günü geldiğinde, Reşat Yaşaran kendisini bekleyen felaketten habersiz evine doğru giderken, Fatmagül ve Kerim ise, hakimin vereceği kararı sabırsızlıkla beklemeye başlar. Kavuşma anına artık saatler kalmıştır.
    Fatmagül ile Kerim kavuşmak için gün sayıyor
    Kerim, küçücük bir çocukken kendisini terk eden babasıyla, yıllar sonra hapishanede karşı karşıya gelir. Bu karşılaşma, aradan geçen uzun yılların Kerim’in öfkesinden ve nefretinden hiçbir şey eksiltmediğini ortaya çıkarır. Kerim, babasına karşı tüm kapılarını, annesine dair hatırladığı son görüntüyle birlikte sonsuza kadar kapamıştır. Oğlunun tepkisi karşısında yıkılan Fahrettin ise, Kerim’e ulaşabilmek için tüm şanslarını zorlamadan, pes etmeye niyetli değildir. Baba - oğul arasındaki mesafeleri azaltabilecek tek ihtimalse Ebe Nine’den geçmektedir. Fahrettin, Ebe Nine’ye ulaştığında, kimsenin bilmediği gerçeklerle yüzleşme zamanı da gelir. Asu’nun itirafını bir an önce resmileştirmek isteyen Kadir, hemen harekete geçer. Fatmagül her an yeni bir aksiliğin doğmasından korkarken, Mustafa, Vural’ın öldüğü geceyle ilgili Asu’nun dikkatini üstüne çektiğinin farkındadır. Mustafa kendisine yönelen şüpheleri dağıtmak için elindeki tek kozu oynar. Hem Asu, hem de Mustafa geri dönüşü olmayan bir yola girmek üzeredirler. Her şeye rağmen Mustafa, Fatmagül’ün gözünde yeniden kıymetli bir hale gelmek için bütün fırsatları kullanır.
    Öte yandan Fatmagül ve ailesini yakından takip etmeyi ihmal etmeyen Yaşaranlar, Asu’nun Fatmagül’lerle işbirliğini öğrendiklerinde büyük bir panik yaşarlar. Yaşaranlar’da ikinci şok dalgasını da, Mustafa’nın Vural’ın ölümüyle ilgili iddiaları yaratır. Yaşaranlar yaklaşan tehlikeden sıyrılmanın yollarını ararken, Leman ve Şemsi’nin olaylara dahil olmasıyla işler tamamen çığrından çıkar.
    Fatmagül ve Kerim yaşadıkları zor günlere birbirlerinden aldıkları mektuplarla dayanmaya çalışırken, birbirlerine hiç olmadıkları kadar da yakınlaşırlar. Son gelişmelerle birlikte, artık kavuşmak için geri sayım da başlayacaktır.
    Kerim için umut ışığı doğuyor
    Kerim’in masumiyetini ispat edecek bir umut ışığı doğuyor.


    Fatmagül’ün ziyareti, Kerim için bir nefes olur. Ayrı kaldıkları günler içinde, Fatmagül de Kerim’in hayatındaki yokluğunu hissetmeye başlamıştır.
    Görüş odasında geçen kısacık zaman, Kerim ve Fatmagül’ün özlemlerini dindirmeye yetmese de, ikisine de büyük bir moral olur. Zaman kısa, söylenecek sözlerse çok fazladır. Yüz yüzeyken konuşulamayanlar, birbirlerine yazdıkları mektuplarda anlatılacaktır. Kalplerini emanet eder gibi mektuplarını emanet ederler birbirlerine. Ayrılık saati geldiğinde bu zorlu sürecin yeni bir sınav olduğunun ikisi de farkındadır. Fatmagül’ün ziyaretiyle yüzü gülmeye başlayan Kerim ise, hapishanedeki günlerini daha da zorlaştıracak tuzağa düşer. Ebe Nine, hayatlarını yeniden düzene koymaya kararlıdır. Gül Mutfağı’nı yeniden açmak için kolları sıvar. Mukaddes, çocuğunun Rahmi’den olduğunu DNA testiyle ispat eder. Böylelikle herkese karşı sırtını dikleştirir ve sesi daha çok çıkmaya başlar. İlk iş olarak Rahmi ile Fatmagül’ün arasını açmaya çabalar. Yaşaranlar hızla iflasa doğru giderken, Erdoğan’ın hiç tahmin edilemeyen bir planı vardır. Bu plan aynı zamanda, tüm enerjisini Meltem’den intikam almaya ayıran Selim için de bulunmaz bir fırsattır. Avukat Ömer’in bulduğu ipuçları bir araya getirildiğinde, Kerim’in masumiyetini ispat edecek bir umut ışığı da doğar. Ancak hiç kimsenin beklemediği sürpriz hamleyi ise Mustafa gerçekleştirecektir. Son gelişmelerden habersiz olan Kerim, kendisini görmeye gelen ziyaretçiyle şoke olur. Aynı anda Kerim ile Fatmagül’ün arasına giren demir parmakları ortadan kaldıracak eli Mustafa uzatmak üzeredir.
    Kerim ve Fatmagül’ün hayatları tamamen değişiyor
    Kerim’in işlemediği bir suçun tek zanlısı olarak gözaltına alınmasıyla kararan gün, Kerim ve Fatmagül’ün hayatlarını tamamen değiştiren yeni bir dönemi başlatır. Kerim çaresizlik içinde hapishanede mahkemeye çıkacağı günü beklerken, suçsuzluğuna inandırmak istediği ilk kişi de Fatmagül’dür. Öte yandan Fatmagül’ü dışarıda Mustafa’ya ve Yaşaranlar’a karşı savunmasız bırakmış olmak, Kerim’in içinde bulunduğu durumu daha da ağırlaştırır. Mustafa’nın gölgesini sürekli üstünde hisseden Fatmagül ise, kurulu düzenini bir kez daha değiştirmek zorunda kalır. Bu dönemi bir fırsata dönüştürmeye çalışan Mustafa’nın izlediği yol, Kerim’i korkularında haklı çıkarır. Yaşaranlar adına her geçen gün şirketin geleceğine dair umutlar biraz daha azalırken, Erdoğan da eli kolu bağlı bir şekilde Reşat Yaşaran’ın kararlarına boyun eğer. Reşat Yaşaran’a karşı aldığı her yenilgi, Erdoğan’ın hırsını biler. Bu sırada Selim ise, ailesinin yaşadığı sıkıntıların çok uzağında, Meltem’den intikamını alacağı günü beklemektedir. Yeni evlerinde ilk kez kendisine ait bir odası olan Fatmagül, Kerim’e de elleriyle küçük bir “yer” açar. Bu sırada Mukaddes de Fatmagül’ün hayatında kendisine bir yer bulmuştur. Ancak bu kez aralarında esen soğuk rüzgar çok daha şiddetlidir. Kadir ve Ömer, Kerim’in suçsuzluğunu ispat etmek için yollar ararken, tüm deliller Kerim’in Vural’ı öldürdüğüne işaret etmektedir. Oysa o geceye dair tüm sis perdesini ortadan kaldıracak bir tanık vardır. Mustafa bu kişiye herkesten önce ulaşırsa, Kerim’in kaderini değiştirebileceğinin farkındadır. Günler sonra hapishanede ilk kez ayarlanan görüş günü, Kerim ve Fatmagül’ün yüzünü güldüren tek gelişme olur. Etraflarını saran tüm olumsuzluklara rağmen, Fatmagül ve Kerim’in sevgisi, tüm karanlıkların üstesinden gelecek kadar umut doludur.
    Fatmagül pes ediyor
    Fatmagül, aylar sonra duruşma salonunda, üzerine düşen kara gölgelere ilk kez bu kadar yakın, ilk kez onlardan hesap soracak kadar güçlüdür. Ama güneş hâlâ gölgelerin arkasında saklıdır. Erdoğan, Selim ve Vural ilk duruşma sonunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırlar. Fatmagül bir kez daha yenildiğini hisseder. Bundan sonra olacaklardan korktuğu için pes eder. Ama Kerim’in pes etmeye hiç niyeti yoktur. Bu yenilgi Fatmagül ve Kerim’i birbirlerine daha da yaklaştıracaktır. Aynı gece, duruşmanın şokunu henüz atlamamışken, Kerim ortadan kaybolur. Erdoğan, Selim ve Vural dışarıdadır. Kerim, Fatmagül’ün hayatını değiştiren “o yer”de pusu kurmuş, cinayet yerine tekrar dönecek “o katilleri” beklemektedir. Çok geçmeden Kerim’in beklediği an gerçekleşir. O gece, “o yer”de yaşananların tek şahidi Mustafa olacaktır.
    Fatmagül’ün en büyük düşmanları adalet önünde
    Kerim'in doğumgünü hediyesi olarak aldığı gelinlik, Fatmagül'ün kapanmamış yaralarını yeniden kanatır. Oysa geçmişin gölgelerinden uzakta, yeni bir başlangıç yapabilmek adına alınan bu gelinlik, Fatmagül için unutmak istediği tüm geçmişinin bir özeti gibidir. Kerim iyi niyetli ama yanlış bir adım attığını düşünürken, Kerim'e en büyük umut ışığı yine Fatmagül'den gelir. Mukaddes'in Murat'ı görmek için her gün okula geldiğini öğrenen Ebe Nine sürpriz bir şekilde onun karşısına çıkar. Bu karşılaşma, Mukaddes'i Fatmagül'ün lehine şahitlik yapmaya ikna etmek için mahkemeden önceki son şanstır. Amerika'ya gitmeden önce Mustafa'nın karşısına son kez çıkan Meltem, yaşadıklarının intikamını farklı bir şekilde alır. Bu görüşmeden haberdar olan Yaşaranlar’sa, Mustafa ile Meltem hakkındaki şüphelerine bir cevap bulurlar. Mustafa'yla da hesaplaşma zamanı gelecektir.
    Fatmagül'ün doğumgünü için evdeki hazırlıklar sürerken, Mustafa da bugünü hatırlayanlar arasındadır. Bu sırada Kerim ise, Mustafa'ya karşı Gül Mutfağı'nda tedbirlerini alır. Neşeyle başlayan doğumgünü kutlaması, aylar sonra Fatmagül'le Kerim'in ikinci kez dans etmeleriyle daha özel bir anlam kazanır. Mustafa'nın bu mutlu akşamın üstüne gölgesini düşürmek için bulduğu yol ise, Kerim'in bile elini kolunu bağlar. Psikolojisi yerle bir olan Vural'ın her an gerçekleri itiraf edebilme ihtimali, Erdoğan'ın mahkeme öncesi korkularını canlandırır. Öte yandan, Salih'in uğruna ailesini geri bırakan Mukaddes için gerçekleri öğrenme zamanı gelir. Salih'in Münir'le işbirliğinin ortaya çıkışıyla Mukaddes, Yaşaranlar’ın hesaplarını altüst edebilecek kadar tehlikeli bir hale gelir. Takvimler 16 Haziran'ı gösterdiğinde, herkes mahkemedeki yerini almak üzere İzmir'dedir. Fatmagül artık en büyük düşmanlarıyla adalet önünde hesaplaşmaya, onurlu mücadelesine dimdik ayakta başlamaya hazırdır.  
    Mustafa’nın Gül Mutfağı’na geldiğini öğrenen Kerim çılgına dönüyor
    Fatmagül'ün Mustafa'yla buluşacağını düşünen Kerim, gizli takibine başlar. Ama bu takip Kerim’in hiç beklemediği bir şekilde sonuçlanacaktır.  Öte yandan hamile olduğuna dair şüphelerinde haklı çıkan Mukaddes, hayatında yeni bir dönemece girmek üzereyken zorlu bir kararla karşı karşıya kalır. Kerim için kuşkularla başlayan sabah, Fatmagül'ün kendisine güvenmeye başladığını itiraf etmesiyle, mutlu bir güne dönüşür. Ancak mutlu geçen dakikalar, Mustafa'nın Gül Mutfağı'na ziyaretinin ortaya çıkışıyla yerle bir olur. Turaner Bey’in başlattığı savaş sonucu büyük bir ekonomik kriz yaşayan Reşat Yaşaran, intikamını almadan kaybetmeye niyetli değildir. Turaner Bey’in milletvekili olduğu zamanlardaki yolsuzluklarını ispatlayan belgeler, tam da Reşat Yaşaran'ın aradığı intikam yolunu ayağına getirir. Kapalı kapılar ardında başlatılacak bu gizli operasyonun tek şahidi Mustafa'dır. Hapishanedeki günlerine Selim ve Erdoğan, özgür kaldıklarında alacakları intikamı düşünerek dayanmaya çalışırken, Vural'ın isteği bambaşkadır. Yaşaranlar tarafından mahkemede şahit olarak yazılan Hacer Ovacık'ın kim olduğunun ortaya çıkması, Fatmagüller cephesinde yeni bir öfke dalgası yaratır. Fatmagül'ü karalamak için seçilen bu yol, Kerim'in sabrını taşıran son damla olur. Başta Fatmagül olmak üzere, herkesin uyarılarına rağmen, Kerim bildiğini okuyacaktır. Bu sırada, Fatmagül'ün doğum gününün yaklaşmakta olduğu öğrenen Kerim'in, Ebe Nine'nin yardımına ihtiyacı vardır. Mustafa'ya “dur deme” zamanının geldiğini düşünen Avukat Kadir, bu sefer Mustafa'nın karşısına çok farklı bir şekilde konuşmak için çıkar. Ancak Kerim'in de beklenmedik bir şekilde olaylara dahil olması, ortalığı karıştırır. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, Kerim, Fatmagül'le yepyeni bir başlangıç yapabilmek için çok büyük bir adım atar.
    Fatmagül ile Mustafa karşı karşıya
    Mustafa’nın, Gül Mutfağı’na ziyareti, Fatmagül’ün iyimser düşüncelerinde haksız olduğunu ispatlar. Kerim’in işe gittiğini ve uzun bir süre dönmeyeceğini bilen Mustafa, Fatmagül’ü huzursuz etmek için daha da cesaretlenir. Fatmagül’ün hayatında yepyeni bir dönemin başlangıcı olan “Gül Mutfağı”,  Mustafa için, kaybettiği geçmişi, Fatmagül'ü, anlamına gelmektedir. Bu durum, öfkesini daha çok artırır.
    İfade vermek üzere İzmir’e giden Ebe Nine ve Rahmi, yaşanan aksilikler yüzünden, ziyaretlerini bir gün daha uzatmak zorunda kalır. Bu sayede Avukat Kadir’i daha yakından tanıma fırsatı bulan Ebe Nine, yıllar sonra ilk kez çoktan unutmuş olduğu duygularla yeniden tanışır.  Turaner Bey’in, Yaşaranlar’a karşı başlattığı savaş, dalga dalga büyümeye devam eder. Yenileceğini hissettikçe daha çok hırslanan Reşat Yaşaran, iflas bayrağını çekmek üzeredir. Şirketteki hisselerinin artmasıyla fark etmeden daha büyük bir borç altına giren Münir’in de artık paçaları tutuşmuştur. Beklenen sonu engellemek için tüm yollara başvurur. Ancak gerilen sinirler, kriz anında Yaşaranlar arasındaki çatlakları da gözler önüne serer. İçine düştüğü tuzaktan habersiz, Salih’le yeni bir başlangıç yaptığına inanan Mukaddes'in en büyük eksiği oğlu Murat’tır. Ama yeni bir gelişme hayatını tamamıyla değiştirecektir. Kerim’le aylardan sonra ilk defa evde yalnız olma fikri, nedense Fatmagül’ü artık tedirgin etmemektedir. Peşindeki Mustafa’nın gölgesi onu daha çok huzursuz eder. Kerim, Fatmagül’ü almaya geldiğinde Fatmagül Mustafa’nın ziyaretini ondan saklar. Kerim, Fatmagül’ün bir tedirginliği olduğunu hisseder. Bunun sebebinin, “evde yalnız kalmak” düşüncesi olduğunu sanan Kerim,  dışarıda zaman geçirmek için, sinemaya gitmeyi teklif eder. Bu “ilk”in heyecanıyla Kerim’e daha da yakınlaşan Fatmagül eve döndüklerinde Mustafa’dan yeni bir mesajla karşılaşır.
    Mustafa’nın gölgesinin ağırlığı üzerlerinde gittikçe artmaktadır. Fatmagül yaşadığı tedirginliği, korkuyu saklamaya çalışsa da, Kerim bir şeyler olduğunu anlar. Fatmagül için artık harekete geçme zamanı gelmiştir. Kerim'in şüphelerini üstüne çektiğinin farkında olmayan Fatmagül, kararını sessizce uygulamaya koyulur.
    Fatmagül’ün büyük yanılgısı
    Gül Mutfağı'na açılış gününde gönderilen çiçek, tüm ailenin huzurunu kaçırmaya yeter. Bu çiçeğin hesabını Mustafa'dan sormak isteyen Kerim'i sakinleştirmek hiç kolay olmaz. Kerim ile Mustafa arasındaki intikam ateşi yeniden alevlenirken, bu durumu keyifle takip eden tek kişi Münir'dir. Geçen zaman içinde Salih'le gizlice görüşmeye devam eden Mukaddes kendi sonunu, elleriyle hazırlar ve Rahmi'ye yakalanır. Rahmi'nin tepkisi, Münir'in sabırla beklediği büyük fırsatı ayağına kadar getirir. Avukat Kadir'le görüştükten sonra psikolojisi iyice bozulan Vural ise hastaneden kaçmaya çalışır. Bu olay, Vural'ın Yaşaranlar cephesindeki en zayıf halka olduğunu bir kez daha ispatlar. Meltem'in boşanma davasını açmasıysa, Selim'in hapishanedeki günlerini daha da zorlaştırır. Siyasi kariyerinin sona ermesinin suçlusu olarak Yaşaranları gören Turaner Bey, Yaşaranlar’a karşı gizli savaşını resmen başlatır. Bu yeni cephe karşısında, Reşat Yaşaran'ı çok zor günler beklemektedir. Fatmagül ile Kerim arasında çiçekle başlayan gerginlik, evlerine yapılan saldırıyla son noktasına ulaşır. Fatmagül dışında herkes için yaşanan olayların arkasındaki tek şüpheli Mustafa'dır. Fatmagül'ün Mustafa hakkındaki yorumları, Kerim'in öfkesine kıskançlığı da ekler. Mustafa'yla arasındaki tüm hesapların kapandığını düşünen Fatmagül büyük bir yanılgı içindedir.
      
    Mustafa, Fatmagül’e huzur vermiyor
    Avustralya’dan gelen mektup, başta Kerim olmak üzere herkesi şoke eder. Şimşekleri üstüne çeken Mukaddes, kendini savunmak için ortaya Ebe Nine ve Fatmagül’ün de mektubu gizlice okuduğunu atınca, Kerim’in öfkesine hayal kırıklığı da eklenir. Hiç okunmadan yırtılan mektupların kaderi, bu olayla birlikte ilk kez değişir. Hırsı her gün daha çok artan Mustafa ise, önce Kerim ve Fatmagül’den, sonra da Yaşaranlar ve Vural’dan intikamını almak için harekete geçer. Mustafa’nın intikam planının ilk hedefinde, Yaşaranlar’la hesabı kapanmayan Meltem vardır. Asu’nun tanıklığını elde eden Münir, şimdi de Mukaddes’i kendi taraflarına çekmek için oyununu başlatır. Öte yandan araştırmalarına devam eden Kadir ise, Kerim’in, Erdoğan, Selim ve Vural’la bağlantısına dair, davanın seyrine negatif etki edecek yeni bir bilgiyle karşılaşır. Kerim, Fatmagül karşısında zor durumda kalır. Fatmagül ve Ebe Nine dükkanlarını en kısa sürede açmak için var güçleriyle çalışmaya başlarlar. Yeni iş yerlerinin heyecanıyla geçen günlerde, Fatmagül tedavisini de aksatmadan sürdürür. Dükkanın açılış gününde tüm aile güzel bir telaş içindedir. Hayatında yeni bir dönem başlatmak için tüm gücüyle çabalayan Fatmagül, Mustafa’nın soluğunu bir kez daha ensesinde hisseder.
    Kerim’in Fatmagül’e bir sürprizi var
    Kristen'in düzenlediği yemek, Fatmagül ile Kerim için yeni bir dönemin başlangıcı olur. Ancak bu güzel gece yine, Kristin yüzünden zehir olacaktır.
    Fatmagül’e Selim’in yüzüğünü veren Meltem, bundan Reşat Yaşaran’ın da haberinin olduğunu şaşırarak öğrenir. Reşat Yaşaran restini çeker, bundan sonra hedefinde Meltem de olacaktır. Öte yandan mahkemeden önce her şeyi kontrol altına almak isteyen Yaşaranlar, tüm detayları yeni bir delile dönüştürmeye çalışırken, Fatmagül'e karşı tanıklar toplamaya devam ederler. Fatmagül’ün kim olduğunu bilmeden Asu’nun yanında geçirdiği birkaç gün, Yaşaranlar için büyük bir koz olacaktır. Hapishanede şartlar ağırlaşmakta, Erdoğan ve Selim'in sabrı tükenmek üzeredir. Erdoğan giderek daha da hırslanır. Buradan çıkacağı ve Kerim’den ve Fatmagül’den intikam alacağı günleri düşünerek içini soğutmaya çalışır.
    Kulaktan kulağa yayılan haberler, mahallelinin Fatmagül ve Kerim'e ilgisini artırmış ve aileye karşı tutumlarını değiştirmiştir. Artık hazırladığı merhemleri bile satılamayan Ebe Nine, ev parasının da erimeye başlamasıyla, kendi işlerini kurma zamanının geldiğini fark eder. Lise bitirme sınavının günü geldiğinde, Fatmagül’ün heyecanına Kerim de ortak olur. Fatmagül’ü sınava Kerim götürür. Aynı sırada pazarda tezgah açan Ebe Nine’ye yardım eden Rahmi müşteri olarak gelen Salih’le karşılaşır. Murat’ın sayesinde adamın kim olduğunu anlayan Rahmi büyük olay çıkarır. Mukaddes’i ikna etmek için onun peşinde olan Münir, olaya şahit olur ve bu fırsatı değerlendirmek için harekete geçer. Kerim sınav sonrasında Fatmagül’e büyük bir sürpriz hazırlar. Ama asıl sürpriz Avustralya’dan gelen mektup olacaktır.
    Kerim ve Fatmagül birlikte yemekte
    Fatmagül ve Kerim’in etrafındaki tehlikeler, özellikle de Mustafa, onları her adımda birbirlerine daha yaklaştırır. Gözleri önünde gerçekleşen bu yakınlaşma, Mustafa’nın hafızasından silinmeyecektir. Kendi yaptıklarının ağırlığında ezilen Mustafa’nın öfkesi, zaman içinde Fatmagül ve Kerim’e karşı daha da büyür. Aralarındaki mesafe biraz daha kısalan Fatmagül ve Kerim, kasabadan İstanbul’a, Fatmagül’ün “evim” dediği Göksu’daki evlerine geri dönerler. Bundan sonrası için her ikisi de daha umutludur.
    Eve geldiklerinde Kerim’in babasından gelen yeni mektup Ebe Nine’nin eline geçer. Yıllardır hiç açılmadan yırtılan bu mektuplar, Ebe Nine için vicdan azabıdır ve artık bir tercih yapmak zorundadır. Ya Kerim’e verecek ve ne yazıldığı öğrenilemeyecektir, ya da Kerim’den gizli açıp okunacaktır. Bu durum, Ebe Nine ve Fatmagül arasında bir suç ortaklığına dönüşür. Mukaddes kendisinden gizlenen şeyin peşine düşer ve mektubu bulur. Mektubu okuduktan sonra, artık yepyeni planları vardır. Fatmagül'ün Kerim'i tercih etmesi, Mustafa'nın tüm umutlarını yerle bir etmiştir. Bu durumu bir türlü hazmedemeyen Mustafa için artık tek yol, onlardan intikam alabilmektir.
    Aylarca kandırılmış olmasının intikamını kendi yöntemiyle almak isteyen Meltem ise bu kez Fatmagül'ün karşısına ona yardımcı olmak için çıkar. Sessiz sedasız dava sürecini atlatmak isteyen Yaşaranlar için, korktukları başına gelir. Gazeteler, Milletvekili Turaner Bey yüzünden olayı daha da büyütür. Reşat Yaşaran kaybettiğini hissettikçe daha hırslanacaktır. Kerim’in çalıştığı yalıda işler bitmiştir. Kristen çalışanlara teşekkür etmek üzere, yalının bahçesinde bir yemek düzenler. Bu yemeğe herkes eşiyle katılacaktır. Kerim de “eşine”, bu geceye birlikte gitmelerini teklif eder.
    Mustafa, öfkesinin esiri oluyor
    Selim ve Erdoğan’ın tutuklu yargılanmalarına karar verilmesi, Yaşaranlar cephesinde büyük bir sarsıntıya yol açar. En küçük bir hatanın bile geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuracağının farkında olan Yaşaranlar için, artık Mustafa'nın soruşturmanın seyrini değiştirebilecek ifadesi daha kıymetli bir hal alır. Bu durumu bir fırsata dönüştürmek isteyen Mustafa, tarafını belirlemek için tek şart olarak Erdoğan’ın sakladığı silahını geri ister. Gerekli incelemelerin yapılabilmesi için birkaç günlüğüne de olsa Kerim ve Fatmagül kasabada kalmak zorundadır. Fatmagül bir zamanlar tüm dünyası olan kasabasında şimdi kendisini bir yabancı gibi hissederken, baktığı her yerde aldığı yaraları yeniden kanatacak anlarla da yüzleşir. Ancak her şeye rağmen bu süreç, Kerim ve Fatmagül’ün geleceklerine dair umut dolu işaretleri de beraberinde getirir. Henüz ifadesi alınamayan Vural’ın ağzından çıkacaklar her iki taraf için de çok önemli bir tanıklık halini alır. Hapishanenin zor koşulları karşısında şaşkına dönen Selim ve Erdoğan ise, yargılandıkları suçun ortaya çıkışıyla koğuşlarında çok daha zor günler yaşarlar. Fatmagül ve Kerim’in kasabada kaldığını öğrenen Mustafa gizli takibine başlar. Bu sırada soruşturma ilerledikçe, sıranın kendisine de gelmesinden korkan Mukaddes, önce Kerim’i, sonra da Fatmagül’ü şikayetinden vazgeçirmek için farklı bir yol izler. Aylardan sonra, Mustafa’nın bir kibrit aleviyle küle çevirdiği evlerinin önünde, Fatmagül ve Mustafa bambaşka iki insan olarak rastlaşırlar. Fatmagül’deki değişimi kabullenmek istemeyen Mustafa, hatalarının sorumlusu olarak da Kerim'i görünce, öfkesine teslim olur ve geri dönülmez adımlar atar. Fatmagül'ün Mustafa'nın elinde olduğu öğrenen Kerim için Mustafa’nın karşısına çıkmaktan başka bir yol kalmaz. Kerim ve Mustafa karşı karşıya geldiğinde, Fatmagül ilk kez hayatının tercihini kendisi yapacaktır.  
    Fatmagül ve Kerim’i zorlu bir mücadele bekliyor
    Hiç beklemedikleri bir anda polisleri karşısında bulan Yaşaranlar, Selim ve Erdoğan’ın ifade vermek üzere İzmir’e götürülmesine engel olamazlar. Öte yandan soruşturmanın resmen açılmasıyla, Fatmagül ve Kerim, ilk andan itibaren tehditlerle ve yalanlamalarla karşı karşıya kalırlar. Fatmagül sonunu kestiremediği bu mücadelede korkularıyla başa çıkmaya çalışırken, Kerim’in bu süreçten nasıl etkileneceği de endişeleri her geçen dakika biraz daha artırır. Umutların azalmaya başladığı bir andaysa, verdiği sözü tutmak isteyen avukat Kadir, Fatmagül’ün ve Kerim’in yanındaki yerini alır. Selim’in yokluğunu Meltem ve ailesine açıklamak zorunda kalan Yaşaranlar için gerçekleri saklayacak bir yol kalmamıştır. Meltem, Fatmagül’ün ağzından tüm gerçekleri bir kez daha duyduğunda, Selim ve ailesiyle arasındaki köprüleri atar. Bu süreçte Reşat Yaşaran’ın en büyük kozu, siyasi hayatını da düşünmek zorunda olan Turaner Bey’dir. Babası ile Reşat Yaşaran arasında pazarlık konusu olduğuna şahit olan Meltem, artık bu davada kimin yanında olacağına karar verir. Gerçeklerin hiçbir zaman ortaya çıkmayacağını düşünen Mustafa ise, tercihlerinin muhasebesini yeniden yaparken, hayatıyla ilgili yeni bir dönüm noktasındadır. Selim ve Erdoğan, haklarında yapılan suçlamaları reddederken, Fatmagül de ifadesinin alınması için terk etmek zorunda bırakıldığı İzmir’e çağrılır. Yaşadığı acıların üstünden bir kez daha geçecek olan Fatmagül, ne pahasına olursa olsun bu sefer yolundan geri dönmeyecektir. Selim, Erdoğan ve Kerim, hakim karşısına çıkarlar. Adaletin yerini bulması için başlatılan zorlu mücadelenin ilk basamağı herkesi etkileyecek önemli kararlarla sonuçlanacaktır.  
    Kerim, polise her şeyi itiraf ediyor
    Kerim’in Fatmagül’e sevgisini ispat etmek için, her şeyi göze alıp, polise bütün hikayeyi itiraf etmesi, Fatmagül için de zorlu bir dönemin başlangıcı olur. Yasal sürecin başlaması için Fatmagül’ün şikayetçi olması gerekmektedir. Fatmagül, soruşturma sırasında, çok yıpranacağını bildiği halde bu zorlu mücadeleyi başlatmaya karar verir. Bu durumda, Yaşaran’larla işbirliği ortaya çıkacak diye huzursuz olan Mukaddes, onlara haber uçurmaması için evde göz hapsine alınır. Ebe Nine ise, haklı davalarında kendilerine yardımcı olması için iyi bir avukat aramaya başlar. Bir zamanlar Kerim’in kasabadaki ustasının tavsiye ettiği Kadir’e ulaşmaya çalışır. Kadir uzun bir hastalık döneminden sonra hayatını kaybeden eşinin acısıyla baş başadır. Hastanede Vural’ın durumuyla ilgili bekleyiş sürerken, Erdoğan ve Selim kaza yerindedirler. Erdoğan kaza öncesinde Vural’ın Fatmagül’lere gittiğini düşünerek olayın izini sürmek ister. Düşmanlarını bir kez daha karşısında gören Fatmagül, daha çok bilenir. Yasal süreci başlatmakla doğru bir karar verdiğini anlar. Hikayesini dinleyen Kadir de artık yanlarındadır. Fatmagül kendini daha güçlü hissetmektedir. Asu’yu kurtararak Mustafa’yı kendine borçlu bırakan Erdoğan durumun keyfini sürmektedir. Dengelerin Erdoğan lehine değişmesinden rahatsız olan Reşat Yaşaran’ı daha gergin günler beklemektedir. Hiç beklenmedik bir anda karşılarında polisi gören Yaşaran’lar için artık hesap verme zamanı gelmiştir. 
    Kerim, Fatmagül’e sevgisini ispata çalışıyor
    Kerim’in aşk itirafından sonra, yeniden birine güvenmek için heyecan duyan Fatmagül, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, Kerim’le Vural’ı birlikte gördüğü halde, Kerim’e, bundan sonraki hayatlarına, bir şans daha vermek ister. Kerim’in bu buluşmanın mantıklı bir açıklamasını yapacağını düşünmektedir. Evdekiler ise, akşama planlanan yemek için heyecanlıdır. Bu aynı zamanda, Kerim ve Fatmagül’ün birlikte aldıkları ilk ortak karar, ilk aile yemekleri olacaktır.  Fatmagül’ün iyileşme sürecinde bu yemek çok önemlidir. Ama masanın etrafındakiler Fatmagül’ün   o gün ne yaşadığını bilmemektedirler. Fatmagül de içini kavuran yangına rağmen, geceyi tamamlamak için çaba sarf eder. Eve döndükten sonra Fatmagül ve Kerim karşı karşıya gelirler. Fatmagül’ün söyledikleri, Kerim için yeni bir kararın zeminini hazırlar. Öte yandan, Mustafa, Fatmagül’ü yüzüstü bırakmanın pişmanlığıyla Asu’yu sahiplenmeye çalışır. Asu’nun Bilal’in adamlarının elinde olduğunu öğrenmiştir. Bir kez daha hayatıyla ilgili bir pazarlık yapar. Ancak, kendi ayağıyla Erdoğan’ın tuzağına düştüğünün farkında değildir. Vicdan azabıyla başa çıkamayan, annesiyle yaşadığı son olayın altında kalan Vural, hayatıyla ilgili kararı çoktan vermiştir, ölüme gitmeden önce Fatmagül’le son kez yüzleşmek ister. Aynı anlarda Kerim de hayal kırıklığına uğrattığı Fatmagül’e, sevgisini ispat etmek üzere, herkesin hayatını değiştirecek bir karar verir ve bu kararı uygular. 
    Fatmagül, Kerim'e inanmak istiyor
    Kerim’in aşkını itiraf etmesiyle sarsılan Fatmagül’ün öfkesi, kendine bile itiraf edemediği duygularından daha güçlüdür. Fatmagül’ün tepkisiyle bütün umudunu yitiren Kerim, itirafıyla onu kendinden daha uzaklaştırdığı için pişmandır. Rahmi ve Ebe Nine’yle birlikte eve geri dönen Mukaddes, artık evdeki gücünü yitirdiğinin farkında olduğu halde çaresizce başını dik tutmaya çalışır. Leman’la Münir’in ilişkisinin ortaya çıkmasıyla Yaşaran’lar cephesinde ortam iyice gerilmiştir. Meltem’in ailesine karşı mahcup olan Reşat Yaşaran, Münir’e çok öfkelidir. Bu durum Erdoğan için kendi lehine kullanacağı iyi bir fırsat olur. Herkes Vural’ın daha da ileri gideceğinden endişe ederken Erdoğan, Vural’ı yalnız bırakmamaya kararlıdır.
    Fatmagül çelişkili duygular içinde, Kerim’e inanmak istediğini fark eder. Bunu başaramayacağını bilmek ona daha çok acı vermektedir. Aynı evin içinde Kerim’le karşılaşmamaya çaba gösteren Fatmagül, Ebe Nine’nin telkinleriyle iyileşmek adına büyük bir adım atar. Fatmagül’le Kerim gözyaşları içinde ilk kez birbirlerine bu kadar yakındırlar. Vural’ın öfkesi, onu yalnız bırakmayan Erdoğan için Reşat Yaşaran’a karşı kullanacağı yeni bir silah haline gelir. Ama Vural’ın, Erdoğan’ın Kerim’le ilgili yeni planlarını öğrenmesiyle bu silah ters teper. Vural duruma seyirci kalmayacak ama bu yeni durum, aralarındaki mesafeyi kapatmaya çalışan Kerim ve Fatmagül’ün küçük adımlarının önünde büyük bir engel olacaktır.      
    Fatmagül ve Kerim, Mukaddes’in peşinde
    Mukaddes’in, oğlu Murat’ı da yanına alarak evi terk etmesi Rahmi için büyük bir yıkım olur. Ağabeyinin durumu karşısında çaresiz kalan Fatmagül’e en büyük destek yine Kerim’den gelir.  Artık geri dönüşü olmayan bir yola girdiğini bilen Mukaddes, Salih’in karşısına bu kez Murat’la birlikte çıkar. Salih’in babasının bu karşılaşmaya tanık olması Mukaddes’in yolunu açan bir fırsattır. Oğlunun yokluğuna dayanamayan Rahmi’nin sinir krizi geçirmesi üzerine Kerim, Mukaddesin peşine düşmeye karar verir. Rahmi için birlikte hareket eden Fatmagül’le Kerim, Salih’in iş yerine gittiklerinde onun evli olduğunu öğrenirler. Bu durum işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale getirir. Mustafa’nın bıçaklandığı haberi Yaşaranlar’a ulaşır. Münir olayın iç yüzünü öğrenmek için hemen harekete geçer. Reşat Yaşaran’la arasındaki gerginlik iyice tırmanan Erdoğan, bu olayın arkasında olduğunun öğrenilmesinden korkmaktadır. Hayati tehlikeyi atlatan Mustafa, Fatmagül’ü sayıklarken, oğullarını yalnız bırakmayan Halide ve Emin, Asu’nun hikayesini şaşkınlıkla öğrenirler. Selim’le Meltem’in ailelerine verdikleri davette patlak veren skandal herkesi hayrete düşürür. Annesinin hayatındaki meçhul adamın Münir olduğunu öğrenen Vural ortalığı birbirine katar. Kerim ile Fatmagül’ün kendisini aradığını öğrenen Mukaddes’in planları bir anda suya düştüğü gibi Salih’in öfkesinin de kurbanı olur. Umut kapsısı yüzüne kapanan Mukaddes sessizce uzanacak yardım elini beklemeye başlar.
    Rahmi’nin durumuna çare bulmak için birlikte hareket eden Fatmagül’le Kerim, birbirlerine giderek yaklaştıklarını fark ederler. Fatmagül uzak durmaya çalışırken Kerim duygularını daha fazla saklamayacağını anlar. Kerim’in Fatmagül’e doğru attığı büyük adım, aralarındaki duruma  bambaşka bir boyut kazandıracaktır.       
    Rahmi gerçekleri öğreniyor
    Mukaddes’in yıllardır sakladığı sırrı öğrenen Fatmagül ve Kerim dehşet içindedirler. Kerim duyduğu gerçekle Fatmagül’ü sakinleştirmeye çalışırken, ikisi de ilk kez bir durumu paylaştıklarının farkında bile değillerdir. Mukaddes, Ebe Nine’ye durumu kendince açıklamaya çalışırken, Fatmagül ve Kerim bu konuşmaya da tanık olur. Yeğeni Murat’ın aslında ağabeyinin çocuğu olmadığı gerçeğini kabullenemeyen Fatmagül, Mukaddes’e çok öfkelidir.
    Ebe Nine’yle Kerim, Rahmi ve Murat’ın durumu öğrendiklerinde yaşayacakları travmayı düşünerek, Fatmagül’ü en iyi çözümü bulana kadar sessiz kalmaya ikna ederler. Bu arada Mukaddes, Salih’e kendini kabul ettirene kadar, evde iyi eşi oynamak zorundadır. Kerim, Mukaddes’in bu sahte tavırlarına dayanamayan Fatmagül’e destek olurken, birbirlerine fark etmedikleri adımlar atarlar.
    Yaşaranlar cephesinde de işler giderek karışmakta, Reşat Yaşaran’la Erdoğan arasındaki çekişme giderek sertleşmektedir. Reşat Yaşaran bir yandan Erdoğan’ın eline geçirdiği kozu geri almaya çalışırken, bir yandan da yaşadığı gerginlikle psikolojisi iyice bozulan Vural’ı sakinleştirmeye çalışmaktadır. Mustafa ise hiç beklemediği bir anda, Erdoğan’ın kurduğu tuzağa düşer. Erdoğan’ın bu tehlikeli hamlesi büyük olayların da habercisidir.
    Mukaddes’le yüzleşmek için doğru zamanı bekleyen Fatmagül, sonunda onun karşısına çıkar. Ama gerçekler ortaya döküldüğünde Rahmi de konuşmaya tanık olur. Kerim’le Fatmagül büyük yıkım yaşayan Rahmi’yi nasıl teselli edeceğini bilememektedirler. Bütün yaraları ilk kez açığa çıkan ve savunmasız kalan Mukaddes’in vereceği kararla artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 
    Geçmişin kapısını aralayan mektup
    Mukaddes, yıllar önce mecburen kapattığı defterleri yeniden açar. İlk aşkı Salih’in karşısında artık eski Mukaddes yoktur. Bu karşılaşma, Mukaddes’in hayatında bir dönüm noktası olacaktır. Öte yandan Fatmagül ve Kerim Mukaddes’in onlardan bir şeyler gizlediğinden emindir. Mukaddes’in her duruma bir yalanı vardır ama, Salih’i tekrar görmenin etkisini üzerinden atamadığı için, içine kapanır. Bu durum da evdekilerin dikkatini çeker. Yaşaranlar cephesindeyse işler yolunda gitmektedir. Hem şirketin, hem de Meltem’le Selim’in evliliklerinin geleceği, yeni atılacak imzalarla güçlenir. Reşat Yaşaran güçlendikçe, Erdoğan’ın huzursuzluğu artar. Erdoğan kendini güvence altına almak için, Reşat Yaşaran’ın elindeki en büyük koza gözünü diker. Eve gelen bir mektup, Kerim’in yok saymaya çalıştığı geçmişine küçük bir kapı aralar. Fatmagül, bu mektupla Kerim’in babasıyla olan hikayesinin bir kısmını öğrenir. Her ikisi için de cevabını bekleyen bir soru vardır. “Affetmek mi daha zordur, yoksa affedilmeyi beklemek mi?”
    Yeni bir hayat hayalleri kurmaya başlayan Mukaddes, Salih’e ortak sırlarını açıklamak için buluşma yerine gittiğinde, izlendiğinin farkında değildir. Mukaddes’in Reşat Yaşaranlar’la gizli bir pazarlık içinde olduğunu düşündüğü için onu takip eden Ebe Nine, gördükleri ile şoke olur. Bu sır daha fazla gizli kalmayacaktır. 
    Kerim’in cesareti artıyor
    Büyük bir heyecanla yeni işine başlayan Fatmagül’ün ilk ziyaretçisi Kerim’dir. Kerim Fatmagül’ün alyansı taktığını görür. Artık o alyans parmaktan hiç çıkmayacaktır.
    Mustafa’nın Fatmagül’ün nişanlısı olduğunu öğrenen Meltem, Mustafa’yla konuşmak üzere karşısına çıkar. Mustafa iki dudağının arasındaki sözlerin, Yaşaranlar için kıymetinin farkına varır. Bu durum, dengeleri değiştirmek için Mustafa’nın elinde bir koza dönüşecektir. Fatmagül liseyi dışarıdan bitirme sınavları yaklaştıkça, daha sıkı çalışmaya başlar. Bu vesileyle eve bilgisayar alınır. Ama bu fırsat Fatmagül’den önce Mukaddes’in işine yarar.  Mukaddes bu vesileyle çok uzun zaman önce geride bıraktığı yaralı hikayesinin kapısını aralar. Yaşaranlar cephesinde tehlikeli sular durulmuş gibidir. Ancak Vural’ın şüpheleri, bitmemiş hesapların habercisidir. Vural’la Erdoğan, Fatmagül yüzünden karşı karşıya gelirler. Vural’ın vicdan azabı onu her fırsatta Fatmagül’ün kapısının eşiğine getirir. Aldığı alyansı, Fatmagül’ün parmağına takması Kerim’in cesaretini arttırır. Fatmagül’ün ona güvenmesini her şeyden çok istemektedir. Fatmagül’le arasındaki mesafeleri eritmek için tüm fırsatları değerlendirir. Mukaddes ise yıllar önce hayatını değiştiren kişiye ulaşır. Artık ne yapacağına karar vermiştir.
    Fatmagül’den güçlü adımlar
    Hayatı hakkında söz sahibi olmak, kendi ayakları üstünde durmak isteyen Fatmagül çalışmaya karar veriyor.
    Fatmagül, geçmişine ait son anıdan kurtulduğunda, Kerim aylardır beklediği en büyük umut ışığına kavuşur. Artık Fatmagül’le hislerini paylaşma konusunda daha cesaretlidir.
    Fatmagül’ün korkmadan, güvenli bir hayat yaşamasını isteyen Ebe Nine, Reşat Yaşaran’a rest çeker. Yaşaranlar sonsuza kadar ailesinden, Fatmagül’den uzak duracaktır. Reşat Yaşaran’ın da tek isteği bu konunun tamamen kapanmasıdır. Herkes ortalığın sakinleşeceğine inanırken, Vural’ın Erdoğan’la ilgili korkularıysa rahat bir nefes almaya engeldir.  Yaşaranlar’dan istediğini elde edemeyen Mustafa’yı şirket çıkışında Ebe Nine beklemektedir. Geçmişini geride bıraktığını söylemesine rağmen, Mustafa, Fatmagül’ü hayatından kolayca çıkarmayacağının ilk işaretlerini verecektir.
    Kerim, Fatmagül’le anlaşmalı evliliklerini biraz olsun gerçeğe dönüştürme umuduyla alyans alır. Ancak Kerim’in bu adımı, Fatmagül’ün bıçak gibi kesen öfkesiyle son bulur. Fatmagül o yüzüğü elaleme göstermek için bile olsa takmayacaktır.
    Hayatı hakkında söz sahibi olmak, kendi ayakları üstünde durmak isteyen Fatmagül çalışmaya karar verir. Erol’un yanında bulduğu iş Fatmagül’ün hayatında yepyeni bir sayfa açarken, Fatmagül kendisine güç verecek desteği Kerim’de bulacaktır.
    Fatmagül ile Mustafa karşı karşıya
    Mustafa ve Fatmagül, yaşananlardan sonra ilk kez karşı karşıyadır. Aylar önce, yanan bir evin önünde sessiz vedalaşanlar, şimdi, Fatmagül’ün bir başkasıyla evli olduğu evin önünde konuşurlar. Fatmagül geçmişiyle yüzleşir. Mustafa, karşısında bambaşka bir Fatmagül bulacaktır. Polislerle birlikte karakola gitmek üzere evden çıkan Kerim, Mukaddes’ten  Mustafa’nın eve kadar geldiğini öğrenince çılgına döner. Fatmagül’ü korumak için eve koşar. Artık her şeyi göze almıştır. Öte yandan, Reşat Yaşaran olayların kontrolünü tekrar ele geçirebilmek için yeni hamleler yapar. Kerim’i ve Fatmagül’ü durdurmanın kolay olmayacağını artık çok iyi bilmektedir. Fatmagül’le yaşadığı yüzleşmenin ardından, öfkesi bilenen Mustafa, intikamını parayla güçlenerek almaya karar verir. Ancak fiyatını kendi belirleyecektir. Bir kez daha Reşat Yaşaran’ın karşısına çıkar. Yalnız o gün Reşat Yaşaran’ın bir beklenmedik ziyaretçisi daha olacaktır.
    Duyguları gün geçtikçe değişen Fatmagül, Kerim’e güvendiğini hisseder ama bunu kendisine bile itiraf edememektedir. Kerim’e hiçbir umut vermemeye kararlıdır. Ama çok geçmeden Kerim’in dilekleri gerçek olur. Fatmagül’den beklediği işaret sonunda gelecektir.
    Fatmagül, Kerim’e olan öfkesini canlı tutmaya çalışıyor
    Kerim’e karşı olan öfkesi giderek zayıfladıkça, kendisine ihanet ettiğini düşünen Fatmagül, bu yeni durumla Kerim’in canını acıtarak baş ediyor.
    Mustafa inanmak istediği gerçeklerin koca bir yalandan ibaret olduğunu, en nefret ettiği kişiden, Kerim’den öğrenir. Artık suçlular da, gerçekler de ortadadır. Kerim ise Mustafa karşısında, Fatmagül’ü korumak için kendi hayatını bile gözden çıkarır. Kerim’in hayatından endişe eden Ebe Nine, tüm engellemelere rağmen polise gider. Ebe Nine’nin iddiaları kafaları karıştıracak kadar ciddidir. Kerim’in Mustafa’ya gerçekleri itiraf ettiği öğrenildiğinde, başta Fatmagül olmak üzere, herkes korku ve telaşı aynı anda yaşar. Son gelişmelerden habersiz olan Reşat Yaşaran’ın, Kerim ve Fatmagül’e karşı planları kendi felaketiyle sonuçlanır. Mustafa’nın öfkesinin hedefi Selim olur. Adaletin yerini bulmasını isteyen Ebe Nine mücadelesini sürdürür. Fatmagül de hayatı ile ilgili kararları artık kendi vermek ister. Kerim’e karşı olan öfkesi giderek zayıfladıkça, kendisine ihanet ettiğini düşünen Fatmagül, bu yeni durumla Kerim’in canını acıtarak baş eder. Fatmagül’ün hayatının en karanlık anı, şimdi Reşat Yaşaran ile Mustafa arasında yeni bir pazarlığın konusudur. Mustafa kaderini değiştirecek tercihini yaptığında, Fatmagül’le karşı karşıya gelecektir.
    Erdoğan, Fatmagül’ün evini basıyor
    Fatmagül’ün söylediği gerçek, nikâh salonunda bomba etkisi yaratır. Artık Meltem hayatının en zor kararıyla karşı karşıyadır. Kerim bu son durumla hayatlarının ne kadar değişeceğinin farkındadır. Yaşaranlar’ın mutlaka intikam alacağını düşünerek Fatmagül’ü evden uzaklaşmaya ikna etmeye çalışır. Ancak Fatmagül artık düşmanlarıyla yüzleşmekten korkmamaktadır. Gerçekleri saklamak için oynanan oyun sona erer. Ancak ne Erdoğan’ın, ne de Reşat Yaşaran’ın pes etmeye niyeti yoktur. Kerim’in korktuğu olur, Erdoğan bir gece Kerim’le Fatmagül’ün yalnız oldukları evi basar.
    Fatmagül aylar sonra hayatını karartan gölgelerle, ilk kez karşı karşıya gelir.
    İstanbul’da yaşanan olaylardan habersiz, Ebe Nine ve Mukaddes kasabadaki evlerinin satışını gerçekleştirirler. Münir’in tuzağına düştüğünü son anda anlayan Ebe Nine gerçeğin ucundan bir tutunca, olayları tamamen çözer. Artık Ebe Nine de gerçeği öğrenmiştir. Olaylar ilk kez Kerim ile Mustafa’yı bir ölüm kalım savaşında karşı karşıya getirir.
    Kerim, Fatmagül’ün duvarlarını sarsıyor
    Kerim’in kollarında, yarı baygın ve hasta olarak eve getirdiği Fatmagül’ün hali, evdekilere sevinci ve paniği aynı anda yaşatır. Fatmagül’ün geri dönüşü, her şeye rağmen Kerim’in yüreğindeki kara bulutları da dağıtır. Kerim sabrıyla ve sevgisiyle Fatmagül’ün hiç yıkılmayacak sandığı duvarlarını sarsmaya başlamıştır. Fatmagül artık Kerim’in farkındadır. Ancak kendine kızarak, hala öfkesini ve nefretini canlı tutmaya çalışır. Fatmagül, Mukaddes sayesinde peşine düşen kişinin “Mustafa’nın arkadaşı Asu olduğunu öğrenir. Bu olay Fatmagül’ün miladıdır. Müthiş bir değişim yaşar. Artık hayata karşı bambaşka bir Fatmagül olacaktır. Vural’ın aklındaki şüphe tohumlarıysa hala canlıdır ve Asu’dan tüm sorularının cevabını kendi yöntemiyle alır.
    Fatmagül’ün evine döndüğü haberi, Yaşaranlar’a da derin bir nefes aldırır. Ama Meltem’le Selim’in düğünü için geri sayım başlamışken, hala iki büyük tehlike vardır: Mukaddes ve Ebe Nine. Münir bu sorunu çözmek için harekete geçer. Düğün günü Ebe Nine’yi ve Mukaddes’i bir yolunu bulup şehirden uzaklaştırır. Fatmagül ve Kerim de aylardan sonra ilk kez yalnız kalırlar. Fatmagül kendiyle ilgili gerçekleri haykırmaya kararlıdır.
    Fatmagül tehlikede!
    Fatmagül, Asu’nun evinde büyük tehlikelerle karşı karşıyadır. Eşikteki ilk tehlike Mustafa’dır. Öte yandan Fatmagül’ü gece gündüz arayan Kerim, Enise’nin gerçek kimliğini öğrenir. Şimdi Fatmagül için daha da endişelidir.
    Fatmagül’ün peşindeki kadının da “hayat kadını Asu” olduğu anlaşılınca, durumun rengi iyice değişir. Kerim, Fatmagül’ü Yaşaranlar’ın tuzağa düşürdüğünü düşünerek onlara saldırır. Herkes kılıcını çekmiştir artık.
    Fatmagül de üst üste yaşadığı olaylarla, evine sığındığı, adını Enise zannettiği bu kadının gerçekte ne iş yaptığını ve kimlerle beraber olduğunu öğrenir. Büyük olaylar sonunda kaçmayı başarır. Kerim, Asu’nun evini öğrendiğinde Fatmagül, gitmiştir. Şimdi koskoca İstanbul’da Fatmagül’ü bulmak daha zor olacaktır.
    Çarelerin tükendiği anda çaresizlik Fatmagül’ü Kerim’in ayağına getirir.
    Fatmagül ile Mustafa aynı evde!
    Fatmagül’ün evi terk etmesiyle paniğe kapılan Kerim hemen polise gider. Ama polislerden gerçekleri saklayarak yardım istemek çok zor olur. Aynı anda Mukaddes sayesinde Yaşaranlar’ın evine de Fatmagül’ün evi terk ettiği haberi ulaşır. Meltem de olayı öğrenince olaylar iyice karışır.
    İstanbul’da tanıdığı tek kişi olan, adını Enise olarak bildiği Asu’ya sığınan Fatmagül, nereye düştüğünden tamamen habersizdir.
    Korkulu bekleyiş sürerken, sonunda Fatmagül evi arar. Dönmeye niyeti yoktur. Ve Kerimle büyük bir yüzleşme yaşar.
    Öte yandan Asu, Fatmagül’ü evinde saklamanın iki taraflı tedirginliğini yaşamaktadır. Bir tarafta yalanlar, bir tarafta Mustafa. Sonunda korktuğu olur. Mustafa, Asu’nun ısrarlı aramalarına cevap verememenin mahcubiyetiyle, Asu’nun evine gelir. Mustafa geldiğinde Fatmagül evde yalnızdır.
    Kerim'den Fatmagül’ü şaşırtan adım
    Yazdığı veda mektubunu, Fatmagül’ün sakladığını öğrenen Kerim için küçük de olsa bir umut ışığı doğar. Mukaddes bu yeni durumu yine kendi lehine bir koz olarak değerlendirir. Meçhul bir kadının, Fatmagül’ün peşinde olduğunu öğrenen Ebe Nine huzursuzdur. Fatmagül bunu evdekilerden saklamak ister ama tedbiri elden bırakmak istemeyen Ebe Nine durumu Kerim’le paylaşır. Yaşaranlar’ın arasındaki güç savaşı giderek büyümektedir. Erdoğan’a karşı hamlesi başarısız olan Reşat Yaşaran tehlikenin farkındadır. Hem Erdoğan’ı hem de Mustafa’yı etkisiz hale getirmek için Münir’le birlikte yaptıkları planın hedefinde Kerim vardır. Kerim etrafında oynanan oyunlardan habersiz, Fatmagül’ün yaktığı umut ışığıyla, üstlerine düşen karanlığı dağıtmak için çabalamaktadır. Yılbaşı gecesi bütün aile için hiç hesapta olmayan bir şekilde kutlamaya dönüşür. Kerim’in bütün cesaretini toplayarak attığı adım Fatmagül’ü şaşırtırken, Mukaddes geceye son noktayı koyar. Mukaddes’ten aldığı son darbeyle bir kez daha sarsılan Fatmagül, bugüne kadar sessiz seyircisi olduğu hayatıyla ilgili çok önemli bir karar verir.  
    Kerim’in umutları yeniden canlanıyor
    Fatmagül’ün hayatında küçücük de olsa bir yer açmak isteyen Kerim’in tükenmek üzere olan umutları, hiç beklemediği bir anda yeniden canlanıyor.
    Kerim’in Ebe Nine’ye itirafına şahit olan Fatmagül büyük bir şok yaşar. Bu itiraf, Ebe Nine’nin geleceğe dair umutlarını artırırken, Fatmagül’ün Kerim’le ilgili düşüncelerine ilk kez yeni soru işaretleri ekler. Kerim’in yurtdışına gitmekten vazgeçtiğini öğrenen Yaşaranlar, bu son gelişmeden huzursuz olur. Şirkete resmen ortak olan Erdoğan ise, Reşat Yaşaran için ne kadar tehlikeli olacağının sinyallerini ilk andan itibaren verir. Fatmagül’ün kalbindeki nefretin hiç tükenmeyeceğini bilmesine rağmen, Kerim hayatına Fatmagül’ün yakınında devam etmek için önemli adımlar atar. Kerim’e en büyük destek ise Ebe Nine’den gelir. Kerim’i hayatından sonsuza kadar çıkarmak isteyen Fatmagül ise boşanmaya karar verir. Şirketteki gücünü kaybetmek istemeyen Reşat Yaşaran, Erdoğan’a karşı elindeki en büyük kozunu oynar. Ancak Reşat Yaşaran’ın hesap etmediği önemli bir nokta vardır. Fatmagül’le Kerim arasındaki bağların kopmasını engellemek için Mukaddes yeniden harekete geçer. Fatmagül’ün hayatında küçücük de olsa bir yer açmak isteyen Kerim’in tükenmek üzere olan umutları, hiç beklemediği bir anda yeniden canlanacaktır.
    Fatmagül, Kerim’in hayatından çıkacağı günü bekliyor
    Kerim’in yurt dışına çıkmak için vize aldığını öğrenen Fatmagül, en büyük düşmanının hayatından çıkacağı günü sabırla beklemeye başlar. Yeni gelişmelerden habersiz olan Mukaddes ise etrafa karşı Fatmagül’le Kerim’in “mutlu aileyi” oynaması için emrivakilerini sürdürür. Rıfat Yaşaran’ın ani ölümü bütün ailede şok etkisi yaratır. Reşat Yaşaran, kardeşinin acısıyla sarsılırken, babasının ölümünden amcasını sorumlu tutan Erdoğan’ın öfkesi, bundan sonra daha tehlikeli olacağının sinyallerini vermektedir. Fatmagül’ün izini süren Asu, karşısına çıkan beklenmedik fırsatı lehine çevirmeyi başarır. Asu, Fatmagül’ün karşısına çıkmak için bir yol bulur. Kerim’in gideceğini bilen Fatmagül, giderayak onunla biraz daha fazla vakit geçirmek zorunda kalmaya sesini çıkarmaz. Nasıl olsa Kerim’in günleri sayılıdır. Fatmagül’le Kerim dışarıya göstermelik olarak, birbirlerine mecburi adımlar atmak zorunda kalırlar. Kerim’in gideceğini öğrenen Ebe Nine, tüm üzüntüsüne rağmen onun bu kararını sessizlik içinde karşılar. Fatmagül ise Kerim’le yapacağı son konuşmayla birlikte kendini özgürlüğüne çok daha yakın hissetmeye başlar. Kerim, pişmanlıkları ve ifade edemediği duygularıyla birlikte yeni yoluna giderken, Fatmagül’ü büyük bir sürpriz beklemektedir.
    Fatmagül çaresiz ve hüzünlü
    Kerim’in Münir’le bağlantısını öğrenen Mustafa, intikamı ve yeni kurmaya başladığı hayatı arasında bir tercih yapmak zorunda kalır. Mustafa’nın yurtdışına gideceğini öğrenen Fatmagül’ün kalbinde yeni bir hüzün daha yeşermiştir. Öfkesini sürekli kendi içinde bileyen Mustafa ise Kerim için giderek daha tehlikeli biri haline gelmektedir.
    Evdeki hakimiyetini yeniden kurmak isteyen Mukaddes’in öfkesinin bir hedefinde Fatmagül, diğerindeyse artık Ebe Nine vardır. Kerim’in Fatmagül’ü çaresizliğiyle baş başa bırakacağını öğrenen Ebe Nine, kendi geleceğine yön verecek kararından emin olur.
    Reşat Yaşaran’ın şirketin geleceğiyle ilgili planlarında yer almadıklarını fark eden Erdoğan’ın hırsını, babası Rıfat yatıştırır. Ancak Reşat Yaşaran’ın son hamlesi karşısında, Rıfat da çok büyük bir şok yaşayacaktır.
    Mustafa’nın hayatına devam ettiğini acı bir şekilde öğrenen Fatmagül, hayatında sığınacak hiçbir yerinin olmadığını da fark eder. Fatmagül’ün çaresizliğine hüzünle şahit olan Kerim, kendini dört bir yandan köşeye sıkışmış hissetmektedir. Fatmagül’ün ve Kerim’in acılarını biraz olsun hafifleteceğine inandıkları “kurtuluş” zamanı artık çok yakındadır.
    Kerim, Fatmagül’ü ilk kez şaşırtıyor
    Kerim, pasaportunu almak için gittiği emniyette Mustafa ile karşılaşır. Artık her şeyi göze almışken, Mustafa hayatını darmadağın eden bu adamı tanımaz. Ama bu son karşılaşmaları olmayacaktır. Ebe Nine’nin, Fatmagül’e yakınlaşma çabası, gün geçtikçe karşılık bulmaya başlar. Fatmagül, Meryem’in iyi niyetini anlamış ve bu kadının dostluğundan hoşlanmaya başlamıştır. Ona güvenebileceğini hisseder. Öte yandan Ebe Nine, mahallede yavaş yavaş adını duyurmaya başlar ve ilk müşterilerini kazanır. Bu durum Fatmagül’ü de yüreklendirir. Fatmagül’ün Ebe Nine’yle yakınlaşması Mukaddes’i çileden çıkarır. Hapishanede kaldıkları kısa süre bile, Vural için de Erdoğan için de çok etkili olur. Vural bir daha oraya dönmemeye kararlıdır. Erdoğan ise, Reşat Yaşaran’a şimdi daha da öfkelidir. Bu öfke Erdoğan ile Selim arasındaki çekişmeyi de şiddetli bir biçimde ortaya çıkarır. Kerim bir an önce Fatmagül’ün hayatından gitmek zorundadır ama nereye gideceğini bilememektedir. Babasının onları terk edip gittiği Avustralya bile şimdi yakın bir ihtimal olarak gözükür. Fatmagül her geçen gün Kerim’le ilgili yeni bir şey daha öğrenir. Kerim’in gitme hazırlığını uzaktan izleyen Fatmagül, aynı çatı altında bir süre daha yaşamaya katlanırken, Kerim, Fatmagül’ü ilk kez şaşırtır.
    Kerim, Mustafa ile karşı karşıya geliyor
    Yurt dışına gitmeye karar veren ve bunun için son hazırlıklarını yapan Kerim, hiç beklemediği bir anda Mustafa ile karşı karşıya geliyor.
    Kerim’in Mustafa’yla karşı karşıya geldiğini düşünen Ebe Nine, korku içinde yaşanacaklara engel olmaya çalışırken, Fatmagül’ün endişesi ise Mustafa içindir. Yaşaranlar için Turaner Bey’in sürpriz ziyaretiyle başlayan akşam yemeği, Selim’in yokluğuyla zor bir geceye dönüşür. Emniyette ifadeleri alınan Kerim, Selim, Erdoğan ve Vural ise suçsuzluklarını ispat etmeye çalışmaktadırlar.
    Meltem’in ailesi Selim’in yeni bir olaya karıştığını öğrenir. Bu durum evlilik planlarının tehlikeye düşmesine sebep olur.
    Ebe Nine’nin ve Fatmagül’ün korkulu bekleyişi, kısa süreliğine de olsa aralarında bir yakınlık doğurur. Ebe Nine, Fatmagül’ün duvarları ardında yaşadığı yıkıma, acı içinde şahit olur. Mustafa’nın iyi olduğundan emin olmak isteyen Fatmagül ise tüm riskleri göze alır ve Mustafa’yı arar. Yüzleştiği yeni gerçekle sarsılan Kerim, Fatmagül’e gerçekleri dile getirebilmek için fırsat kollar. Kerim’le birlikte aynı çatı altında olmak Fatmagül’ün yaralarının kapanmasına izin vermezken, Kerim için tek çare gitmektir. Yurtdışına gitmek için son hazırlıklarını yapan Kerim, Mustafa’yla beklemediği bir anda karşı karşıya gelir.
    Ebe Nine, gerçeğin peşini bırakmıyor
    Sorularının cevabını başkasında bulamayacağını anlayan Meltem, her şeyi göze alarak Fatmagül’le karşı karşıya gelir. Bu karşılaşma Fatmagül’ün yarasını daha çok acıtırken, Kerim, Meltem’i ikna etmek için harekete geçer. Mukaddes sayesinde, Meltem’in son hamlesini öğrenen Münir, olaya el koyar ve durumu Yaşaranlar’ın lehine çevirmeyi başarır.
    Yaşaranlar cephesinde Erdoğan ve Reşat Yaşaran arasındaki soğuk savaş sürmekte, gerilim her geçen gün tırmanmaktadır. Kerim’in de karşı atağa geçtiğini düşünen Mustafa intikam yolunda herkes için çok daha tehlikeli biri haline gelmeye başlar. Kerim’le aynı ortamda bulunmak Fatmagül için her geçen gün daha da zor hale gelmektedir. Mukaddes’in öfke ve kıskançlığının hedefindeki Fatmagül’ün yaşadıklarına şahit olan Ebe Nine ona yaklaşmak istemekte ama Fatmagül’ün etrafına ördüğü duvarı bir türlü aşamamaktadır. Vicdan azabına gün geçtikçe karşı koymakta zorlanan Vural’ın kırılma noktası annesi Leman olur. Kerim’in en büyük soru işareti Vural tarafından cevabını bulur. Kerim şimdi yepyeni bir gerçekle yüz yüze gelmiştir. Vural’ın vicdan yükünden kurtulmak için ateşlediği fitil, yeni bir yangını başlatır.      
    Fatmagül’ün sürpriz bir ziyaretçisi var
    Bir yanda Mustafa’nın intikamını almaya kararlı adımları, diğer yanda da Fatmagül’ün nefreti, Kerim’i yurt dışına bir an önce gitmek için harekete geçirir.
    Yasak ilişkisinin Erdoğan tarafından öğrenilmesinin şokunu yaşayan Reşat Yaşaran köşeye sıkıştırmıştır. Öfkesi her dakika biraz daha bilenen Erdoğan tüm kartlarını açıkça oynarken, Reşat Yaşaran beklemediği bir tehditle karşı karşıya kalır.
    Mustafa’nın şirkette çalışması Selim için de tehlikedir. Mustafa, Selim’in de peşindedir. Mustafa’yı tam anlamıyla ikna edemediğini fark eden Münir, Yaşaranlar’ın üstündeki tüm şüpheleri kaldırmak için yeni bir oyun oynar. Bu oyunun hedefi Kerim’dir.
    Kendi kaderine razı olmaktan başka seçeneği olmadığını kabullenen Fatmagül ise Mustafa’nın kaderini değiştirebilmek için bir şeyler yapmaya kararlıdır.
    Olaylar üstündeki kontrolünü kaybetmek istemeyen Münir, kendisini takip eden bir çift gözden habersiz, Mukaddes ve Rahmi’yle bir araya gelir. Bu buluşmanın araladığı kapıda gerçeklerin izi sürülürken, Fatmagül sürpriz bir ziyaretçi ile karşı karşıya kalır.
    Ebe Nine gerçeğin peşinde
    Gerçeğin peşine düşen Ebe Nine de İstanbul’a geliyor ve Fatmagül’le ilk defa yalnız konuşma fırsatını yakalıyor.
    Ebe Nine’nin de İstanbul’a geleceğini öğrenen Kerim, Fatmagül ve ailesine yerleşecekleri bir ev bulmak için harekete geçer. Ancak Kerim’in mecbur olduğu bu görevi de yerine getirdikten sonra kaçıp gideceğini anlayan Mukaddes, onu göndermemeye kararlıdır. İstanbul’a doğru intikam yolculuğuna çıkan Mustafa, zoraki bir yol arkadaşı edinir. Aynı otobüste seyahat eden Asu, Mustafa’nın hüznünü fark eder. İstanbul’da kalacak yeri olmadığını öğrenince de ona yardımcı olmayı teklif eder. Öte yandan Yaşaranlar arasında süren gizli çekişmede, Erdoğan’ın, amcasıyla yolları şanssız bir şekilde kesişir. Bu olayla Erdoğan’ın Reşat Yaşaran’a olan nefreti bir kat daha artar. Selim kendini temize çıkarmak ve Meltem’le arasındaki mesafeyi ortadan kaldırmak için herkesi şaşırtan bir karar verir. Vural ise yaşadığı ve yaşattıklarının yükü altında her geçen gün biraz daha ezilirken kendine yeni bir kaçış yolu bulur. Gerçeğin peşindeki Ebe Nine mücadelesinden vazgeçmemeye kararlıdır. Ebe Nine’yi İstanbul’a getiren asıl nedeni öğrenen Kerim, büyük utancıyla bir kez daha yüzleşir. Ebe Nine ve Fatmagül günler sonra ilk defa karşılaşırlar. Ebe Nine, Fatmagül’le ilk defa yalnız konuşma fırsatını yakalar. Mustafa’nın İstanbul’a geldiği haberi, Fatmagül’ün yüreğine ateş gibi düşer. Mustafa bir avcı gibi avının peşinde sakin ve kararlıdır. Yaptığı plan işe yarar, Kerim’in izini bulur.  
    Kerim, Fatmagül’le yüzleşme yaşıyor
    Kerim, tüm acılarının intikamını almak istercesine kendisine saldıran Fatmagül’le büyük bir yüzleşme yaşarken, Mustafa da Münir’den duymak istemediği gerçekleri öğrenir.
    Öte yandan Reşat Yaşaran, yerel gazetede çıkan haberle iyice köşeye sıkışmıştır.  Engellemeye çalıştığı olay giderek büyür.
    Fatmagül’ün tek umudu bir an önce ağabeyine kavuşmaktır. Rahmi ve Mukaddes İstanbul’a gelirler. Kerim de Fatmagül’ü ailesine teslim edecek ve yurt dışına kaçacaktır. Ama Mukaddes’in şartları, şimdilik yolunu keser.
    Kasabada da Kerim’in Fatmagül’e yaşattıkları dilden dile, kulaktan kulağa yayılır ve Ebe Nine kasabalının öfkesine hedef olur. Yıllardır özenle kurduğu dostluklar, düşmanlığa dönüşmüş, Ebe Nine, Kerim yüzünden kasabadan aforoz edilmiştir. Yaşayacağı son acı olayla artık bu kasabada yaşayamayacağını anlar.
    Mustafa, Ebe Nine, Fatmagül ve Kerim’in yolu aynı yerde kesişir.
    5. Bölüm
    Fatmagül etrafını kuşatan kara gölgelere boyun eğer ve Kerim’le evlenir. Nikah sonrasında, Fatmagül’ün paramparça edilen hayatının, artık son anlaşmaları da yapılacaktır. Kerim, gözlerinde her seferinde nefreti ve acıyı gördüğü Fatmagül’le evlenerek, Yaşaranlar’a derin bir nefes aldırır. Münir’in Yaşaranlar adını tamamen güvenceye almak adına son hamlesiyse, Fatmagül’le Kerim’i kasabadan temelli göndermektir. Ebe Nine olayların akışını değiştiremediği için hırslıdır, her şeyin göründüğünden çok farklı olduğu hissiyle, mücadeleyi bırakmaz. Kasabada yayılan dedikodulara inanan Mustafa, öfkesinin esareti altına girmiştir. Kerim’den intikam almak için Ebe Nine’nin evine gider. Bu evde yaşananlar, Fatmagül’ün son direncini de kırar ve düşmanlarının isteklerine boyun eğerek, Kerim’le İstanbul’a doğru yola çıkar.
    Kerim büyüyen vicdan azabını suç ortaklarıyla paylaşarak azaltmaya çalışır.
    Selim, Erdoğan ve Vural’ın kendileriyle yüzleştikleri gecede, Kerim’in hatırlayamadığı gerçek de dile gelir. Hiç beklenmedik bir anda, örtbas edilenler ortaya çıkınca, Yaşaranlar iki taraftan köşeye sıkışır. Çaresizliği nefretiyle birleşen Fatmagül ise her şeyi göze almıştır. 
    4. Bölüm
    Yaşamak için bir sebebi olmadığını düşünen Fatmagül hayatına son vermek ister. Hayatını mahvettiği Fatmagül’ün öfkesi ve çaresizliği, Kerim’i günahının büyüklüğüyle yeniden yüzleştirir.
    Hayalleri gibi, geleceğini de ateşe veren Mustafa’nın da öfkesi giderek büyümekte, intikam yeminleri etmeye devam etmektedir. Bu durumu, Münir ile Mukaddes, planlarını uygulamaya koymak için kısa sürede kendi lehlerine çevirirler. Yaşaranlar, tüm kasabayı çalkayan olayı, adlarını karıştırmadan örtbas edebilmek için oyunlarına devam ederken, Reşat ile Rıfat Yaşaran arasındaki gerilim de bulduğu ilk çatlaktan sızar. Kerim pişmanlık içinde ne yapacağını bilememektedir. Fatmagül ise kendisine biçilen geleceğe razı olmamaya kararlıdır. Ancak Mustafa’nın kendisine sırtını tamamen dönmesi, Fatmagül’ün direncini yavaşça kırmaya başlar. O kirli geceye dair tüm deliller bir bir ortadan kaldırırken, Kerim jandarmalar tarafından yakalanır. Gerçeklerin ortaya çıkmaması için avukat Münir ve Mukaddes, Kerim’le evlenmesi için Fatmagül’ün üstündeki baskıyı artırır. Ebe Nine’nin, gerçekleri ortaya çıkarmak isteyen çırpınışları eşliğinde, hem Kerim, hem de Fatmagül hayatlarını değiştirecek ifadelerini verirler. Fatmagül, kurban edildiği oyunları nefretle izlerken, kalbindeki dinmeyen acılarla birlikte, karanlık geleceğine doğru ilk adımı atacaktır.
    3. Bölüm
    Hayatının üzerine dört kişinin kara gölgesi düşen Fatmagül, Mustafa’nın gelişiyle umutlanır. Ebe Nine hiç tanımadan yardım ettiği yaralı genç kıza kötülük yapanlardan birinin, Kerim olduğunu öğrenmiştir. Hayal kırıklığı, öfkesiyle birleşen Ebe Nine, Kerim’i jandarmalara teslim etmeye kararlıdır. Mustafa, Fatmagül’e tecavüz eden kişiye kendi elleriyle cezasını vermek için harekete geçer. Tecavüzcülerin yakalandığı söylentisiyle ortalık karışır.  Olayların kontrolünden çıkmasını istemeyen avukat Münir, soluğu Kerim’in yanında alır. Yaşaran Ailesi, olayı adlarını karıştırmadan kapatmanın yollarını ararken,  elindeki delili kullanan Mukaddes, kendi geleceğini kurtarmak adına Fatmagül’ün geleceğini yok edecek anlaşmayı yapar. Gerçekleri örtbas etmek için harekete geçilir. Mukaddes ve Münir, Fatmagül’ün kaderini değiştirecek oyuna başlarlar.
    Fatmagül, hayatı üstüne oynanan kirli oyundan habersiz Mustafa’ya sığınmak ister. Bir zamanlar hayallerinin yuvası olan evde, onu büyük bir hayal kırıklığı beklemektedir.
    2. Bölüm
    Perişan bir halde Fatmagül’ü tecavüze uğramış bulan Ebe Nine, onu hemen hastaneye yetiştirir. Yaşadığı felaketin etkisiyle Fatmagül büyük bir travma yaşamaktadır.
    Selim, Erdoğan ve Vural sebep oldukları vahşetin yavaş yavaş farkına varırlar. Kerim ise giderek büyüyen pişmanlıkla, acı içinde kıvranmaktadır. Fatmagül’den bir haber alamayan Mukaddes ise Rahmi’yi onu bulması için kasabaya yollar, ancak Rahmi’nin çabaları sonuçsuz kalır. Fatmagül’ün kayıp olduğu haberiyse, Mukaddes sayesinde balığa çıkan Mustafa’ya kadar ulaşır.  Yaşadığı şokun etkisiyle konuşamayan Fatmagül, ifade veremez. Fatmagül’ün kimliği hakkında bilgi toplamaya çalışan jandarmalara en büyük ipucunu Ebe Nine gösterir. İzlerin takibi jandarmaları Yaşaranlar’ın Çiftliği’ne kadar götürür. Olayın araştırıldığını öğrenen Erdoğan, tüm suçluları bir araya getirir. Yakalanma korkusu Erdoğan’ı ve Selim’i harekete geçirir ve kurtuluşları için tek çare, Selim’in dayısı olan Münir’i görürler. Fatmagül’ün yaşadığı büyük felaketin en büyük delili yengesi Mukaddes’te saklıdır. Mukaddes eline geçen bu fırsatı hayatı için en iyi şekilde değerlendirmeye kararlıdır.
    1. Bölüm
    Ellerinden kayıp giden hayatlarını, başkalarının çizdiği yolda sürüklemek zorunda kalan iki gencin hikayesi..
    Fatmagül bir sahil kasabasında, fazla saf ağabeyi Rahmi ve onunla mecburen evlenmek zorunda kalan yengesi Mukaddes’le birlikte yaşıyor..
    Askerden yeni dönen nişanlısı Mustafa ile evlenmek için gün saymakta..
    Çocukluk aşkı Mustafa.. Mustafa arkadaşlarıyla oynarken  Fatmagül, onun kaçan misketlerini toplamış, kukalarını o dizmiş, annesi pantolonunu yırttığını görmesin diye eve gitmeden o dikmiş pantolonunu küçük elleriyle..
    Fatmagül çocukluğunda da sessizmiş, herkes alışkın onun suskunluğuna..
    Mustafa ona dokunmaya kıyamıyor, birlikte oturacakları, çocuklarını büyütecekleri evi kendi elleriyle yapıyor… Bugüne kadar kendine ait hiçbir şeyi olmayan Fatmagül, Mustafa’ya yardım ederken sabırla kendine ait bir hayata hazırlanıyor..
    Kerim de yakın kasabalı.. Babası o daha çok küçükken bir başka kadın için annesini terk etmiş.. Durumu kabullenemeyen annesinin intiharıyla yapayalnız kalmış. Yörenin şifacısı Ebe Nine’nin sahip çıktığı Kerim onu hem anne hem abla bilmiş. Ebe Nine’ye sadece adı miras kalmamış annesinden.. Annesinin mübadele yıllarında sahip olduğu, şimdi sit alanı olan deniz kenarında geniş bir arazinin sahibi.. Beldenin zenginlerinden Reşat Yaşaran’ın gözü Ebe Nine’nin arazisinde.. İstanbul’da  kardeşi Rıfat’la ortak büyük bir müteahhitlik şirketinin sahibi olan Reşat Yaşaran, türlü oyunlarla kasabalının değerli arazilerini ele geçirmiş, bir tek Ebe Nine’ye diş geçirememiş..
    Kerim bir demir atölyesinde çalışıyor..Balıkçılıktan denizden anlıyor. Yazları, çocukken aralarında sınıf farkı olmayan ama büyüdükçe mesafelerin dile gelmese de hissedildiği ilk okul arkadaşları Selim, Erdoğan ve Vural’ın yollarını gözlüyor.. Selim,  Reşat Yaşaran’ın oğlu, Erdoğan onun kuzeni. Vural beldenin tapu kadastro müdürünün oğlu.. Kerim’in kasabanın sınırları içinde kalan  hayatı her yaz onların tatil için birkaç haftalığına gelmeleriyle renkleniyor..
    Bu yaz renkler, Fatmagül’ün üzerine çöken  dört  gölgeyle birlikte kararır..
    Selim’in, babasının baskısıyla nişanlandığı gece, sabaha kadar içen dört arkadaşın yolu, nişanlısını denize uğurlamak için evden çıkan Fatmagül’le kesişir..
    Kuytu kayalıklarda, şakayla başlayan kovalamaca, ömür boyu peşlerinden gelecek bir utancın kaynağı olacaktır.
    Mustafa dokunmaya kıyamadığı nişanlısının ‘lekelenmesiyle’ bütün geçmiş ve geleceğini ateşe verir. Kendi elleriyle yaptığı evi yakar..
    Oğlu ve yeğeninin karıştığı olay ortaya çıkmasın diye kolları sıvayan Reşat Yaşaran, karısının kardeşi Münir’in çabalarıyla, Fatmagül’ün yengesini satın alır..
    Kerim Yaşaranların baskılarına ve büyük utancına yenik düşer ve Fatmagül’le evlenmeye mecbur olur.
    Sadece bedenine değil hayatına da tecavüz edilmiştir Fatmagül’ün.. Fatmagül Kerime mahkum edilir..
    Nefretle başlarlar, başkalarının onlara sundukları yeni hayatlarına..


    İntikam almak isteyen Mustafa’nın  soğuk nefesini her an enselerinde hissederek aynı evin içinde birbirlerine düşman, hayata tutunmaya çalışırken, hayatlarını hiç bitmeyecek bir kabusa çeviren o sabahın izleri, filizlenmeye başlayan aşkın önünde en büyük engeldir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar