GTA V’te İlerlemeler devam ediyor...



Gtaturk.com sitesine göre;Grand Theft Auto V (kısaca GTA 5), Rockstar North tarafından geliştirilen açık dünya – aksiyon tarzı video oyunu. Grand Theft Auto serisinin beşinci ana oyunu olmakla beraber serinin onbeşinci oyunudur. Oyun, 25
Ekim 2011′de Rockstar Games’in resmi sitesinden resmi olarak duyurulmuştur. 2 Kasım 2011′de ise ilk tanıtım videosu yayımlanmıştır. Oyunun ne zaman, hangi platformlara çıkacağı henüz belli değildir. GTA serisinin 4. dönemini (GTA IV Era) sonlandırıp yeni bir dönem (GTA V Era) başlatmıştır.
Oyun,serinin önceki oyunu olan GTA: San Andreas’tan tanıdığımız Los Santos şehrinde, günümüzde geçmektedir. Hikâye; karanlık geçmişe sahip eski sabıkalı bir karakterin, geçmişinden kurtulmak için Los Santos’a taşınmasını ve bu şehirde yepyeni bambaşka bir yaşam sürmek isteyip başaramamasını; yeniden suçlara bulaşmaktan başka bir çaresi olmamış bir karakteri konu almaktadır. Son açıklamalara göre Take Two başkanı Strauss Zelnick“Grand Theft Auto V’in gelişim aşamasında büyük bir ilerleme kaydedildiğini” söyledi. Konferansta her zamanki gibi oyun için herhangi bir tarih verilmezken, serinin yeni oyunu Grand Theft Auto V’in de “Rockstar’ın fanlarını tatmin edecek kusursuz oyunlarından biri” olacağı söylendi.
Rockstar Games’in sırada çıkacak birçok oyunu olmasına rağmen analistler Grand Theft Auto V’in 31 Mart 2013′te sona erecek olan gelecek finansal yıl içinde çıkacağı tahmininde bulunuyorlar.







Gta 5 Çıkış Tarihi (Analiz)

Başka bir sitenin analizine göre; E3 De Beklediğimiz Ama Bir Resim bile Yayınlanmayan Gta 5 Oyunun Çıkış Tarihini Michael Patcher ,  Chris Philips , Richard Wilson , Microsoft , Andy Mcllwain Söylüyor..


Michael Patcher
"Benim düşünceme göre Rockstar kesinlikle beraber hareket etmeli. Aynı motoru kullanarak devam ediyorlar, ve yıl sonunda bu gelişim süreciyle beraber 5 yılı doldurmuş olacaklar. Bence oyunu 23 Ekim'de yayınlayacaklar. Bu tercih edilen görüntü penceresi, ama Call of Duty'den kaçınıp, oyunu bir sonraki seneye erteleyebilirler. Mayıs 2013 tartışmasız çok uzun bir süreç olarak görünüyor, fakat söz konusu Rockstar ise her şey mümkün."


Chris Philips
"Eğer sonunda çok daha mükemmel bir oyun çıkacaksa ben beklemeye razıyım. Benim kişisel düşüncem ise bu konuda, Rockstar Ekim ayına geri dönüş yapacak ve tarih Ekim 2012 olacak. Çok muhtemel olmasa da olasılığı var. Ekim ayı olmassa, Nisan/Mayıs 2013 çok daha mantıklı ve sağlam görünüyor." şeklinde bir yorum yapıyor.


Richard Wilson
"Ben GTA V'in 2012'de yayınlanmasını ve büyük başarı elde etmesini bekliyorum. GTA V ve Call of Duty satış ve kalite konusunda gerçekten yüksek düzeydeler. GTA V'nın arkasında ki takım kesinlikle çok yetenekli, dolayısıyla, rekorların kırılmasını bekleyebiliriz!"


 Microsoft
"Ne yazık ki yorum yapamıyoruz. Oyunun çok erkenden gelişime girmesi ve bir çok bakış açısının henüz tartışılmamış olması, bize oyunun tehlikeli bir şekilde en iyisi olacağını hissettiriyor."


Andy Mcllwain
 "Bizce, oyunun fragmanını normal şekillerde Max Payne 3'ten fayda sağlayacak kadar önce yayınladılar. Henüz hala GTAV'in ön gösteriminin ne zaman olacağına dair bir haber yok. Ama şunu biliyoruz ki, buna 6 ay ekleyin ve işte size çıkış tarihimiz."

Yorum Gönder

0 Yorumlar