Facebook Yazışmalarınızı Nasıl İnceliyor???





Facebook ve chat yada özel mesaj özelliği sunan diğer sosyal ağlar, tüm sohbetleri ve özel mesajlarımızı kayıt altına alarak inceliyor ve yasadışı bir konuşma yada plan tespit edildiğinde polis teşkilatına rapor veriliyor.
 


Teknoloji haber sitesi Mashable dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook’un kullanıcılarının yazışmalarını filtreleyerek incelediğini, elde ettiği bilgileri de FBI ve CIA gibi kuruluşlara servis ettiğini duyurdu.


Bu izleme özel geliştirilmiş bir yazılım ile gerçekleştiriliyor ve kaba bir sohbet yada tehdit içeren sözcükler yazılım tarafından tespit edildiğinde, konuşma kayıt altına alınmaya başlanıyor. Yazılım, gönderiyi otomatik olarak Facebook çalışanlarına gönderiyor ve böylece polis durumdan haberdar ediliyor. Bu akıllı yazılım, daha önceden çok fazla iletişime geçmemiş ve oldukça farklı ilgi alanları olan kullanıcıların konuşmalarını da yasadışı aktivitelerin önüne geçmek için takibe alıyor. İlk görüşte kullanıcılar için rahatsızlık verebilecek bu yazılım, aslında doğa bilecek kötü koşullara yani sapıkları engellemek için güzel bir adım.
Facebook’a güveniyor musunuz, sizce bu tür uygulamaların ne tür avantajları ve dezavantajları var ?

Yorum Gönder

0 Yorumlar