Twitter Hacked









09-02-2013 tarihin'de duyuru yapan Twitter, siteye yapılan bir saldırı sonrasında 250 bin hesaba ait bilgilerin çalındığını açıkladı.

Sosyal medyanın yükselen değeri Twitter, yüz milyonlarca kullanıcısıyla şu sıralar en göz önünde sitelerden biri. Bu durum zaman zaman hackerların hedefi olmasına da sebep oluyor. Elbette Twitter ekibi bunların farkında ve sunucularını korumak için sürekli yeni önlemler alıyor. Fakat Bilgi güvenliği departmanından Bob Lord tarafından duyurulan olay, Twitter’dan beklenmedik bir açıklama yaptı ve bazı kullanıcı hesaplarının çalındığını duyurdu.
Bir saldırıya uğradığını duyuran Twitter, bu saldırı sonrasında bazı kullanıcı hesaplarının çalındığını bildirdi. Saldırının basit bir yüklenme ya da küçük bir grubun işi olmadığını söyleyen Twitter ekibi, oldukça gelişmiş bir hack hamlesi ile karşılaştıklarını dile getirdi. Çalınan kullanıcı hesaplarının 250 bin civarında olduğu söyleniyor. Fakat Twitter, bilgilerin kriptolu olduğunu ve çözülmesinin zor olduğunu da ekledi.
Buna rağmen kullanıcılar yine de hesaplarının şifrelerini değiştirmek konusunda uyarılıyor. Twitter ekibi, bilgileri bu olayda çalınan kullanıcılara e-posta yoluyla da bilgilendirme yapmış ve soruşturmanın devam ettiğini dile getirerek gerekli önlemlerin zamanında alındığını, böylelikle daha kötü bir senaryonun önüne geçildiğinin altını çiziyor.
 Kaynak: internet'ten derleme


Yorum Gönder

0 Yorumlar