Sony Playstation 4 tamamlandı...


Sony Playstation 4 tamamlandı. Playstation 4 piyasa satışa çıkıyor. Sony PS4 satış fiyatı ne kadar? PS4 özellikleri nedir?

Sony, nihayet Playstation 4 için de çıkış tarihi verdi. PS4 (Playstation 4) çıkış tarihleri belli oldu.
Buna göre Playstation 4 Amerika’da 15 Kasım, Avrupa’da ise 29 Kasım tarihlerinde piyasaya sürülecek. Amerika’da 399.99$ olan konsol, Avrupa’da da aynı fiyat düzeyinde, yani 399.99€ fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

PlayStation 4 konsolunun ne zaman çıkacağı çoğu oyuncu tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta ise yayımlanan yeni bir video ile birlike bu soru cevabını bulmuş olabilir diyebiliriz. PlayStation'ın Suudi Arabistan YouTube kanalında yeni bir video yayımlandı ve videonun ismi arapça olarak yazıyor: "Ekim için hazır olun." Bu cümle u PlayStation 4'ün çıkacağı ay olabilir mi bilemiyoruz ancak 21 Ağustos'ta bomba gibi bir açıklama geldi.

PlayStation Türkiye'den Mustafa Yiğit'in twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre; PS4 29 Kasım 2013 tarihinde Türkiye'de olmayacak. Mustafa Yiğit yaptığı açıklamada konsolun, tatil dönemi içerisinde Türkiye'de piyasaya çıkacağını belirtti.
 

PS Plus servisi, PlayStation 3 için ilk defa 2010’da ve PlayStation Vita için 2012’de kullanıma sunuldu. O tarihten beri, PS Plus dünyanın her yerindeki üyelerden büyük destek gördü ve abonelerinin sayısı servisin başlangıcından bu yana artmaya devam etti. PS Plus, özel oyun indirimleri, bulut oyun kayıt depolama ve SCE Worldwide Stüdyoları, ayrıca üçüncü parti oyun yapımcılarının/dağıtımcılarının ünlü oyunlarını barındıran ‘Hızlı Oyun Koleksiyonu’ gibi servislerinden ek ücret ödemeksizin ve zaman kısıtlaması olmaksızın yararlanılmasını sağlamıştı.
Yeni uygulamayla kullanıcılar, zengin detaylara sahip bir dizi gerçek dünya bölgesinde, dünyanın en şık tasarımlara sahip arabalarını, ödüllerin ve tecrübelerin paylaşıldığı kulüplerdeki arkadaşlarıyla birlikte sürebilecek. Daha fazla cezbedici oyun ‘Hızlı Oyun Koleksiyonu’ çatısı altına girecek.
 

PS4’te, PS PLUS üyelerinin faydalanabileceği diğer ana özellikler:
Çevrimiçi Çoklu Oyuncu Kullanıcılar, internet üzerinden diğer oyuncularla çevrimiçi oyun erişimine sahip olacak. PS4 için ‘Online Multi Play’de sosyal olarak entegre edilmiş servisleriyle, çevrimiçi çok oyunculu modu olan PS4, kullanıcılara beklemeden oyun oynama imkanı sunuyor ve arkadaşlarını izlerken onlara katılmalarını veya çapraz oyun iletişiminin tadını çıkarabilmelerini sağlıyor.

Otomatik Yama İndirme
Sistem oyun güncellemelerini sık sık kontrol edecek ve otomatik olarak güncellemeleri yükleyecek.


 
PlayStation 4'te ise AMD'nin en yeni nesil grafik işlemci mimarisi GCN tabanlı, 1.84 Tera Flops işlem gücü sunan bir grafik işlemci kullanılacak. Başka bir detay şimdilik mevcut değil.
Kullanılan grafik işlemci ve işlemcinin birbirlerine denk olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Özellikle Sony'nin PS3 modelinde kullandığı farklı işlemci mimarisi yüzünden, oyun yapımcılarının epey zorlandığı durum, yeni nesilde pek yaşanmayacak gibi gözüküyor.

RAM:
RAM kısmına gelecek olduğumuzda PlayStation 4'ün üstünlüğü görülüyor. İki sistemde de 8 GB RAM kullanılmış ama PlayStation 4'te GDDR5 RAM kullanılıyor. Yani ekran kartlarındaki bellek gibi, genel sistem belleği bulunacak. Saniyede 176 GB bant genişliği sunan sistem, oldukça iddialı. Xbox One'da ise standart DDR3 bellek modülü kullanılacak.

Hareket Sensörleri:
Kinect 2.0 ve PlayStation Eye sistemleriyle gelecek olan yeni nesil konsollarda, yeni sistemler için söz söylemek için biraz erken diyebiliriz. Ama önceki nesildeki başarısı, Kinect 2.0'ı yeni nesilde de avantajlı kılıyor.
Kinect 2.0, 1080p çözünürlüğünde kamera, 250k piksel algılayabilen kızılötesi sensör ile donatılıyor. PlayStation Eye ise 1280 x 800 çözünürlüğünde iki adet kamera lensinden gücünü alıyor.
Depolama konusunda 500 GB hard diske yer verilen Xbox One'ın rakibi PlayStation 4'ün nasıl olacağı şimdilik tam olarak belli değil. İki sistemde de USB 3.0 arabirimi kullanılıyor ve bağlantı teknolojileri de birbirlerine benzer.

Görüntü çıkışı olarak HDMI ile 4K ve 1080p desteği sunacak olan iki sistem de, 7.1 surround desteği sunacak. PlayStation 4'ün 2013 yazında, Xbox One'ın da 2013'ün sonunda çıkması bekleniyor.

Kısaca;
Cihazların donanımsal özellikleri birbirlerine oldukça benziyor. Yine son sözü çıkan özel oyunlar belirleyecek gibi gözüküyor. Xbox One, All in One bilgisayarlar gibi özellikler sunuyor fakat gerçek bir oyun konsolu isteyenler, ek özelliklerle ne kadar ilgilenir orası tartışılır.
Xbox'taki Windows alt yapısı, bir açıdan avantaj olarak gözükse de yavaş yavaş bilgisayar mantığını konsollara getirmesi açısından oldukça ilginç. Sony, Xbox 360 - PS3 rövanşını PS4 ile alabilir gibi duruyor. Ama oyunlar çıkmadan şimdilik bir şey söylemek zor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar